BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,10
ALTIN 2.310,71
HABER /  DÜNYA

Ürdün'den IŞİD'e esir pilot için kritik mesaj!

Japon gazetecinin IŞİD tarafından öldürülmesinin ardından Ürdün, grubun elindeki pilotlarını kurtarmak için rehine takasına hazır olduklarını bir kez daha yineledi.

Abone ol

Ürdün gazeteci Kenji Goto'nun öldürülmesini kınarken, Ürdünlü Pilot Muaz El-Kesasibe'nin sağ olup olmadığının belirlenmesi için ülkenin ilgili birimleri bilgi edinmeye çalışıyor.

Reuters haber ajansına konuşan Ürdün hükümeti sözcüsü Muhammed El Momani, pilotu kast ederek "Oğlumuz ve kahramanımız karşılığında, hükümlü Sacide El Rişavi'yi teslim etmeye hâlâ hazırız" dedi.



IŞİD, El Kaide adına 2005 yılında bombalı saldırı düzenlemekten hüküm giyen ve Ürdün'de hapiste olan El Rişavi serbest bırakılmazsa elindeki iki Japon rehineyi ve Ürdünlü pilotu öldüreceğini açıklamıştı.

Ürdün ve Japonya rehine takası için çalışıyordu ancak birkaç gün ara ile iki Japon rehine öldürüldü.

Pilot ise ABD öncülüğündeki koalisyona destek için çıktığı bir görevde kullandığı F16 Aralık ayında Suriye'de düştükten sonra IŞİD tarafından alıkonmuştu.

Momani ülkenin resmi haber ajansı Petra'ya da pilotun hayatı için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını söyledi.

Pilotun ailesi de Ürdün hükümetine oğullarının hayatı için daha fazla şey yapmaları ve kendilerine daha çok bilgi vermeleri çağrısında bulunmuştu.

IŞİD geçen hafta iki Japon rehine için, Japon hükümetinin IŞİD karşıtı koalisyona yaptığı askeri olmayan yardımın tutarı olan 200 milyon dolar fidye istemişti. 72 saatlik sürenin ardından ise rehinelerden Haruna Yukawa'yı öldürdü.



Gazeteci Goto'nun öldürülmesini gösteren video ise dün geç saatlerde internette yayınlandı.