BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.309,53
HABER /  EKONOMİ

UPS'in tehlikeli gönderi hizmeti Türkiye'de

UPS’in biyolojik numuneler, örnekler ve belirli miktardaki tehlikeli mallar için sunduğu gönderi hizmeti artık Türkiye’nin de içinde bulunduğu 50’den fazla ülkede geçerli olacak

Abone ol

UPS, Uluslararası Özel Ürünler (ISC) programının hizmet kapsamında büyük bir genişleme yapacağını duyurdu. UPS, biyolojik maddeleri, istisnai miktardaki tehlikeli maddeleri ve kuru buz beraberinde taşınacak biyolojik maddeleri artık 20’den fazla uluslararası varış noktasına daha ulaştıracak.

Hizmet kapsamının genişletilmesi biyofarmasötik üreticilerinin, teşhis şirketlerinin, laboratuvarların ve distribütörlerin, bu özel ürünlerin gönderiminde güvenlik, zaman ve ısı kontrolü gibi kıstasların çok büyük bir öncelik olduğu taleplerine doğrudan yanıt veriyor.

UPS Global Strateji ve Sağlık Lojistiği’nden Sorumlu Başkan Yardımcısı John Menna konuyla ilgili olarak, “UPS’in küresel ulaştırma ağı, biyolojik numunelerin, dünya çapındaki 50 ülkeye ve ülkeden ulaştırılmasını sağlamak için geliştirildi. Bu hizmet kapsamı, müşterilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda onlar için önemli olan ülkeler dâhil edilerek hazırlandı” dedi.

başliksiz-11.jpg

UPS artık, Avustralya, Bulgaristan, Hırvatistan, Estonya, Hindistan, Endonezya, İsrail, Letonya, Litvanya, Yeni Zelanda, Panama, Romanya, Rusya*, Suudi Arabistan*, Slovakya, Slovenya, Güney Afrika, Tayvan, Türkiye ve Ukrayna'da UN3373 (Biyolojik Maddeler, B Kategorisi, Teşhis Numunesi ve Klinik Numune) düzenlemesi yanı sıra UN1845 (Katı Karbon Dioksit veya kuru buz) mevzuatları altında paket alımı ve teslimatı yapabiliyor.

UN3373 ve UN1845, hava taşımacılığı hakkındaki düzenlemeler, ürünlerin güvenli bir şekilde ulaştırılmasını düzenleyen Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) tarafından yayınlanmıştır. UPS tarafından kabul edilen onaylanmış ülkelerin ve kategorilerin tam listesine UPS.com sitesinde ulaşılabilir.

başliksiz-1.20150318154623.jpg

ABD ve önemli Avrupa pazarlarına ve bu pazarlardan yüksek değerli, zamana ve ısıya duyarlı ürünler gönderen sağlık ve yaşam bilimi şirketleri de ürün bozulmalarını azaltmak için gönderi takibi ve risk yönetimini birleştiren çözüm olan UPS Proaktif Response® hizmetine erişime sahipler. Bu hizmet, beklenmedik durumlar meydana geldiğinde bile önemli gönderilerin varış noktasına ulaştırılmasını ve ürünler hasar gördüğünde veya bozulduğunda potansiyel kayıpları karşılamaya yardım ediyor.

UPS, uzman kargo ve küçük paket taşımacılığı ve dağıtım hizmetlerinden oluşan geniş portföyüyle sağlık hizmeti şirketlerine çeşitli çözümler sunuyor. UPS’in sağlık hizmeti ağı ayrıca, 24 saat boyunca ısıya duyarlı denetim ve taşımacılık çözümleri, coğrafyaya özel mevzuata uygunluk, kontrol ve güvenlik, ürün hazırlama ve etiketleme, sipariş yönetimi gibi hizmetleri sunmakta. Bu hizmetlere tüm bölgelerden tek bir küresel IT sipariş yönetimi platformu üzerinden erişilebilir. UPS, sağlık hizmeti ve yaşam bilimleri şirketlerinin sıkı ve genelde karmaşık mevzuat koşullarının yerine getirilmesine yardımcı oluyor, sürekli değişen ticari ortam için esneklik sağlıyor ve giderek daha küresel hale gelen müşteri tabanına güvenle hizmet veriyor.

UPS’in kapsamlı sağlık lojistik hizmetleri hakkında ayrıntılı bilgi için: www.ups.com/healthcare.