BIST 9.802
DOLAR 32,50
EURO 34,96
ALTIN 2.430,37
HABER /  DÜNYA

Unutulan parmak krizi neden oldu

Bursa’nın İnegöl ilçesinde elini makineye kaptıran 16 yaşındaki işçinin parmakları koptu. Yaralı genç İnegöl Devlet Hastanesi’ndeki ilk müda...

Abone ol

Bursa’nın İnegöl ilçesinde elini makineye kaptıran 16 yaşındaki işçinin parmakları koptu. Yaralı genç İnegöl Devlet Hastanesi’ndeki ilk müdahalenin ardından özel otomobille Bursa’ya sevk edildi ancak kopan parmaklar hastanede unutuldu.
Edinilen bilgilere göre olay, Ağaç İşleri Sanayisinde bulunan bir fabrikada meydana geldi. Bir plastik fabrikasında çalışan 16 yaşındaki Ahıska Türk’ü İbrahim Beşirov, enjeksiyon makinesinin kapağını açarken elini makineye kaptırdı. Sol eli ve 5 parmağı parçalanan Beşirov, fabrikadaki arkadaşları tarafından özel bir otomobille İnegöl Devlet Hastanesine kaldırıldı.
Burada ilk müdahalesi yapılan genç işçinin Bursa’ya sevk edilmesine karar verildi. Fabrika sahipleri Beşirov’u otomobile alarak Bursa’ya hareket etti. Bir süre sonra buzlukta muhafazaya alınan parmak parçalarının acil serviste unutulduğu fark edildi.
Bursa’ya giden araçtakiler telefonla haber verildikten sonra hastaneye geri dönerken, iş yerinde çalışan bir kişi plastik eldiven içindeki parmak parçalarını otomobile götürdü. Parmakların buzluk içinde unutulduğunun farkına varamayan işçi, parmakların çöpte bulunduğu söyleyince bir anlık tedirginlik yaşandı. Durumun öyle olmadığı, parmak parçalarının buzlukta unutulduğu anlaşılınca yaralı genç tekrar Bursa’ya hareket etti.
(İHA)