BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,76
ALTIN 2.492,38
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Ünlü yazar o suikasti kendine dert etmiş

Millenium Üçlemesi ile milyonların hayranlığını kazanan İsveçli polisiye gerilim yazarı Stieg Larsson’un, Palme suikastına kafayı taktığı ortaya çıktı. Yazar polise Palme'yle ilgili araştırmaları içeren 15 kutu dolusu belge teslim etmiş.

Abone ol

2004 yılında talihsiz bir kalp krizi sonucu yaşamını yitirdikten sonra yayımlanan Ejderha Dövmeli Kız serisi tüm dünyada 70 milyonu aşkın kopya satan İsveçli gazeteci-yazar Stieg Larsson’ın, İsveç'in suikaste kurban giden Başbakan'ı Olof Palme’nin katilini hummalı bir şekilde araştırdığı ortaya çıktı.

Larsson, dünyada hayli yankı uyandıran ve bugüne dek hâlâ tam olarak çözülemeyen cinayetini araştırıp güvenlik güçlerine 15 kutu dolusu belge bırakmış.

SUİKAST GÜNEY AFRİKA İLE Mİ İLGİLİ

Larsson’ın eski hayat arkadaşı Eva Gabrielsson, yazarın, 1986’da eşi ve oğluyla birlikte sinemadan evine dönerken öldürülen sosyal demokrasinin simge isimlerinden Palme cinayeti ile ilgili önemli belgelere sahip olduğunu açıkladı.

Gabrielsson, “Larsson, Wedin adında bir subayın, Güney Afrika Cumhuriyeti istihbarat servisleriyle bağlantısı olduğunu belirlemişti. Azılı bir Apartheid rejimi karşıtı olan Palme, o yıllarda sık sık Güney Afrika ile ilgili çalışmalar ve konuşmalar yapıyordu. Larsson, cinayeti Güney Afrika ajanı olduğunu ileri sürdüğü Wedin’in işlediğinden şüpheleniyordu” dedi.

ZANLI HER NEDENSE HİÇ SORGULANMAMIŞ

Yazarın polise sunduğu belgeler arasındaki en dikkat çekici detaysa, Wedin’in polis tarafından hiç sorgulanmamış olması. Wedin sadece bir kez dedektiflere ifade vermiş, o da telefon aracılığıyla.