BIST 9.814
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.432,30
HABER /  GÜNCEL

Ünlü Twitter fenomeni FETÖ'den gözaltında!

Fenomeni Twitter hesaplarından "Türkiye Gerçekleri" adlı kullanıcı FETÖ'den gözaltına alındı.

Abone ol

Kendisini eski DHKP-C'li üst düzey yetkili olarak tanıtan "Türkiye Gerçekleri" adlı, Mustafa Selanik mahlaslı twitter kullanıcısının tutuklandığı iddia edildi.

Şahsın gerçek isminin Murat Aykın olduğu ve birkaç gün önce adli suçtan gözaltına alındığı öne sürüldü. İddiaya göre, @mustafaselanik3 hesabının kullanıcısı Murat Aykın, yüzlerce kadından tehdit ve şantaj yoluyla para kopardı. Bir kadının şikayetçi olması üzerine Aykın gözaltına alındı.

Şüphelinin FETÖ/PDY ile bağlantısının araştırıldığı öğrenildi.

Twitter hesabından, 15 Temmuz'daki FETÖ'nün darbe girişiminden aylar önce "Acele etmeyin Temmuz bayramdan sonra başlayacak", “Temmuz...”, “Hata zincirleri devam ediyor. Temmuz ağır olur, Temmuz sıcak olur”, “Temmuz anlatılacak bir şey değil...yaşayıp göreceğiz” şeklinde yapılan paylaşımlar, sosyal medyada tartışma konusu olmuştu.

KILIÇDAROĞLU'NA SALDIRIYI MI KASTTETİ?

Polisin incelemeleri sonucunda Aykın'ın FETÖ ve PKK'lı teröristlerle sürekli irtibat halinde olduğu ortaya çıktı. 160 bin küsür takipçisi olan Aykın'ın darbe girişiminden aylar önce "Temmuz, Temmuz" paylaşımları sosyal medyada tartışmalara yol açmıştı. Hesaptan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Artvin'de düzenlenen saldırıdan iki gün önce "Fala bakıyorum. Falda Karadeniz çıktı. Coşkulu ve sıkıntılı" yazısı paylaşılmıştı. Ayrıca Aykın'ın Türkiye'de iç karışıklık çıkarmaya çalıştığı da iddialar arasında yer aldı.