BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,96
ALTIN 2.435,32
HABER /  DÜNYA

Ünlü tiyatrocu isteğine kavuştu

Çukurcuma Müzayede Evi tarafından gerçekleştirilen müzayedede Süheyl Uygur, yanlışlıkla eskiciye sattığı babası Nejat Uygur’a ait bir yağlı ...

Abone ol

Çukurcuma Müzayede Evi tarafından gerçekleştirilen müzayedede Süheyl Uygur, yanlışlıkla eskiciye sattığı babası Nejat Uygur’a ait bir yağlı boya tabloya kavuştu. Süheyl Uygur’a ait Vespa Scooter görünümlü üç tekerlekli bisiklet bin 750 TL’ye alıcı bulurken, tahta kukla 400 TL’ye satıldı.

’’KARMA ESERLER MÜZAYEDESİ’’
Çukurcuma Müzayede Evi tarafından Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirilen "Karma Eserler Müzayedesi" renkli görüntülere sahne oldu. Müzayede, ünlü tiyatrocu Nejat Uygur’un eserinin oğlu Süheyl’e teslim törenine de sahne oldu. Müzayede sırasında kürsüye gelen Süheyl Uygur’a, Nejat Uygur’un torunu Zeynep için yaptığı yağlıboya tablo bedelsiz olarak iade edildi. Süheyl Uygur da bu jeste karşılık olarak daha önce babasının olduğu ifade edilen, ancak kendisine ait olduğu anlaşılan eşyaların müzayede satışını bizzat gerçekleştirdi. Satışta Süheyl Uygur’a ait olan Vespa Scooter görünümlü üç tekerlekli bisiklet bin 750 TL’ye alıcı bulurken, tahta kukla 400 TL’ye satıldı. Bin TL’den satışa sunulan bir çift sirk palyaçosu ise çekişmeli geçen artırma sonunda bir koleksiyoner tarafından 4 bin 250 TL’ye satın alındı.

BABASININ TABLOSUNU YANLIŞLIKLA ESKİCİYE VERMİŞ
Türk tiyatrosunun duayen ismi Nejat Uygur’a ait olan ve torununa hitaben yaptığı yağlıboya tablo, oğlu Süheyl Uygur tarafından ev taşıması sırasında yanlışlıkla eskiciye verilmişti. Durumu gazete haberleri üzerine fark eden ve hemen harekete geçen Süheyl Uygur, eşyaları satın alan Çukurcuma Müzayede Evi sahibi Muzaffer Gültekin ile bir araya gelerek yanlışın düzeltilmesini sağlamıştı.
Tabloyu teslim alırken duygusal anlar yaşayan Süheyl Uygur, "Ortadaki yanlışı düzeltmek için Muzaffer Bey ile yaptığımız görüşme sonucu, eşyaların tamamının babama ait olduğu konusunda kendisine de yanlış bilgilendirme yapıldığını öğrendik. Durumu açıklayınca kendilerinin de iyi niyetli yaklaşımı doğrultusunda, bizim için manevi değeri çok büyük olan ve kızım Zeynep’e hitaben babamın yaptığı yağlıboya tablo üzerinde uzlaştık. Kendisi bu resmi bize iade etti. Ben de iyi niyete karşılık, diğer eşyaların satışını bizzat gerçekleştirmek istediğimi söyledim. Benim için farklı bir deneyim ve heyecan oldu. Müzayede sunmakla, hayatımda bir ilki de geçekleştirmiş oldum" dedi.

’’JEST YAPTI’’
Süheyl Uygur’un bu jesti karşısında memnuniyetini dile getiren Çukurcuma Müzayede Evi sahibi Muzaffer Gültekin ise, müzayede konseptlerinin dışında olmasına rağmen büyük usta Nejat Uygur’a ait olduğu bildirilen eşyaların, sanatseverlere ulaştırılması için satış listesine eklendiğini söyledi. Gültekin, “Önemli bir yanlıştan dönüldüğü için çok mutluyum. Bizim için aile değerleri çok önemlidir. Bu nedenle Nejat Uygur imzasını taşıyan resmi Süheyl Bey’e iade ettik. Kendisi de bize sunumlarıyla jest yaptı” dedi.
(İHA)