BIST 9.056
DOLAR 32,31
EURO 35,12
ALTIN 2.301,95
HABER /  MEDYA

Ünlü sunucudan konuşulacak twit: AKP yıkılır!

Ünlü sunucu Metin Uca TBMM Genel Kurulunda yeni bakanlar için alınan yemin kararı için öyle bir paylaşımda bulundu ki...

Abone ol

Ünlü sunucu Metin Uca, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da, TBMM'de yaşanan yemin kriziyle ilgili ilginç paylaşımlarda bulundu.

Sivri dilliliğiyle ve sosyal medyada hükümete yönelik sert çıkışlarıyla bilinen Metin Uca TBMM Genel Kurulu’nda CHP, MHP ve HDP’nin yeni bakanların yemin etmemesi için verdiği red oyuyla ilgili paylaşımlarda bulundu.

DÜNYA YIKILMAZ AKP YIKILIR

Uca Twitter’da şu mesajları paylaştı:

- Bak isteyince oluyormuş. Bağımsız bakanların yemin etmeme konusunda CHP-MHP-HDP ilk kez birlikte hayır dedi. Dünya yıkılmadı ama AKP yıkılır.

- AKP bağımsız bakanların yemin etmemesi ile ilgili usul tartışmasının usule ugun olup olmadığının oylanmasını istiyor. Yani SIÇIM hükümeti

ekran-resmi-2015-09-03-15.33.08.png

metin-ucadan-skandal-diyarbakir-twiti-h1433550146.jpg

TBMM TEZKERE İÇİN TOPLANDI

TBMM Genel Kurulu, Irak ve Suriye tezkeresi için toplandı.

TBMM Başkanvekili Koray Aydın'ın başkanlığında, geçici seçim hükümetine atanan bağımsız bakanların yemin etmesi ve milletvekillerinin RTÜK üyeliği seçimi için oy kullanması için olağanüstü toplanan Meclis Genel Kurulu'nda kriz çıktı.

BAĞIMSIZ BAKANLAR YEMİN ETMEYECEK!

AK Parti hükümetinin 2 Ekim 2014 tarihinde TBMM’den geçirdiği dün süresi dolan Suriye ve Irak’ı da kapsayan ‘sınır ötesi’ harekat tezkeresi için Meclis'te kriz çıktı. Milletvekili olmayan bağımsız bakanların yemin edip etmemesi için oylama yapılan Meclis'te, yemin edilmemesi yönünde karar çıktı.

s-adbfd6bf2c54506b2767dda6d3ae450d52c2ddd4.jpg

CHP, MHP VE HDP "HAYIR" DEDİ

TBMM'de daha sonra bağımsız bakanların 'bağımsız' olmadıkları gerekçesiyle yemin etmemeleri oylandı. CHP, MHP ve HDP ilk kez aynı oyu kullandı ve 'hayır' dedi.TBMM'de CHP ve MHP Suriye ve Irak tezkeresine 'Evet' oyu verecek.