BIST 9.670
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.494,38
HABER /  GÜNCEL

Ünlü sunucu cesede tecavüz etti ŞOK OLAY

BBC'de de sunuculuk yapan Jimmy Savile'nin 5 ile 75 yaş arasındaki çok sayıda kişiye cinsel tacizde bulunduğu ortaya çıktı.

Abone ol

İngiltere'de BBC gibi yayın kuruluşlarında da sunuculuk yapan ve 2011 yılında 84 yaşındayken ölen Jimmy Savile'in 50 yıl boyunca ülkedeki çeşitli hastanelerde kalan 5 ila 75 yaşlarındaki çok sayıda kişiye cinsel tacizde bulunduğu ortaya çıktı.

CESETLERLE DE İLİŞKİYE GİRMİŞ

Savile ile ilgili iddiaları araştıran heyetin bugün yayımladığı raporda, eski sunucunun devlet hastanelerinde kalan yatağa bağımlı hastalar, akıl hastaları ve cesetlerle de cinsel ilişkide bulunduğunun tespit edildiği kaydedildi.

İngiltere ve Galler'deki 28 hastanede yapılan incelemeler ve soruşturma sonucu kaleme alınan raporda, 5 ila 75 yaşlarındaki 60 kişinin Savile tarafından cinsel tacize uğradığını söylediği belirtildi. Savile hakkındaki suçlamaların 1962 ile 2009 yıllarını kapsadığı ve suçlamalar arasında tecavüz iddiasının da bulunduğu bildirildi.

SAĞLIK BAKANI AÇIKLAMA YAPTI

İngiltere Sağlık Bakanı Jeremy Hunt, raporun açıklanmasının ardından parlamentoda yaptığı konuşmada, Savile'in cinsel tacizde bulunduğu kişilerden özür dileyerek "Savile'in yaptıkları ülkemizi sarsmıştır" dedi. İngiltere'nin eski hükümetleri, Savile ile ilgili iddiaları ve şikayetleri dikkate almamakla ve gerekli önlemleri almamakla eleştiriliyor. Dönemin "Top of the Pops" ve "Jim'll Fix It" gibi programlarının sunuculuğunu yapan Jimmy Savile, devlet hastanelerine ve vakıflara bağışta bulunarak, buraları sıklıkla ziyaret etmişti.