BIST 9.136
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.326,22
HABER /  GÜNCEL

Ünlü spiker 'Başbakan bile istese olmaz' diyor!

Karıncanın yangını söndürmek için su taşıması misali elimden geleni yapacağım diyen Şener, İnternetHaber Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık ile konuştu.

Abone ol

Beyaz TV Spor Genel Direktörü Ertem Şener, yasaklanan Twitter'ı en iyi kullanan isimlerden biri. Üstelik spor medyasında önemli bir konumda olmasına rağmen, siyasi tweetleriyle gündem yaratan isimlerden biri.

Gezi olaylarından beri Başbakan Erdoğan'ı ve  hükümeti alenen desteklediği için eleştiri bombardımanına tutulan Şener, sosyal medyadan dertli. Ancak "çok seviyorum, samimiyetine güveniyorum" dediği Başbakan Erdoğan için "yedirtmeyeceğim" diyor.

Karıncanın yangını söndürmek için su taşıması misali elimden geleni yapacağım diyen Şener, İnternetHaber Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık ile konuştu. Şener, Özışık'ın sorularını bütün açıklığı ile yanıtladı.

Röportajın en çarpıcı sorusu ise "Baban mı, Başbakan Erdoğan mı?" sorusunu Şener'in verdiği yanıt. İşte o röportajdan çarpıcı bölümler:

BAŞBAKAN TWİTTER'I KULLANMAYIN DEDİ AMA DİNLEMEDİM

- Sen "başbakan ne düşünüyorsa ben de aynı şeyi düşünüyorum" diyorsun... Neden böyle söylüyorsun?

Ben başbakan ne düşünüyorsa, aynı şeyi düşünüyorum; Türkiye ile ilgili olarak. Ben hep beyefendinin yanındayım. Yangını söndürmeye giden karınca misali. Kimsenin aleyhinde konuşmam ama beyefendi ne düşünüyorsa öyle düşünüyorum.

- Seni Beyefendiye bu kadar bağlayan ne?

Samimiyet. Herşeyini açık açık söylüyor. Anında. Ertem senin buran böyle. En son 10 gün önce Beyefendi ile görüştüm. Nasıl gidiyor dedi? İyi dedim. Sosyal medyada elinden gelenleri yapıyoruz dedim. O bakışlarını unutamam. "Twitter yok, Youtube yok" dedi…

- Kullanmayın dedi?

Evet tabi kullanmayın dedi. Ama baktım herkes kullanıyor, ben de bir şey yok dedim… Kullanıyorum o yüzden.

-Başbakan'ı dinlemedin yani?

Dinlemedim. Dinlemedim diye düşünmeyelim de… Ortalığı meydanı boş bırakmamak lazım. Bu sefer insanlar üzerinde farklı düşünceler çıkar. Niye böyle yaptılar denir. Seçime kadar bu işi çıkar amaçlı yaptı, şimdi yok demek ki para alıyordu derler. Onu dedirtmemek için yazıyorum. Beyefendi yazmayın diyor ama sosyal medya ortalık, birirlerine kalmasın. Acaha diyen insanlar var. Ben hiç kimse girmesin diyorum der. O zaman boynum kıldan ince. 

screen-shot-2014-04-10-at-5.18.48-pm.png

SPOR ADAMI ŞENER NEDEN SİYASET YAZIYOR?

- Ertem Şener başarılı bir spor adamı. Sesi de Allah vergisi. Siyaset niye ilgini çekiyor. Spor konuşmak yerine bir iktidar tarafı oldu. Bu Erdoğan sevgisi nereden geliyor. Ertem Şener'i Erdoğan'dan ne vazgeçirir?

30 Mayıs'ta Gezi'nin ilk kıvılcımı parladığında kafamda şimşekler çaktı. Öncesinde de severdim ama 30 Mayıs'tan bugüne bir istiklal mücadelesi var. Gezi'dekilerin içlerinde samimi insanlar olabilir. Ama samimi olmayanlar da var. Bu ülkeyi bölmek için başbakana, hükümete zarar vermek için, güzel bir şey olurken, güzelliği bozmak için uğraşan insanlar olduğunu gördüm.  Tekere çomak sokanlar oldu. Türkiye'de iyi şeyler oluyor. Türkiye ve Brezilya borçlarını ödedi. Bu sefer dış mihraklar ülkeyi karanlığa itmek için eyleme geçti. 30 Mayıs'tan beri küçücük çocuklara sorun niye Türkiye'de oluyor da, İspanya'da, Danimarka'da, Fransa'da olmuyor. Niye Mısır'da, Suriye'de, Ukrayna'da, Türkiye'de oluyor diye sorun. 3 yaşındaki, 5 yaşındaki çocuk bile söyler. Türkiye'nin Mısır, Suriye, Cezayir gibi olmaması için ben bunu düşündüm. 30 Mayıs'tan öncebir tane siyasi tweetim olsun tamam diyeceğim. Tetikleyen Gezi oldu. Ben başta çok tweet atmadım. Olaylar çirkinleşince gördüm. Türkiye üzerinde, Erdoğan üzerinde oyanan oyunlar olduğunu gördüm.  Bir dönem kestim tweet atmayı. Sonra ses kayıtları, özel hayat dinlemeleri, görüntüler… Bir insanın suçu varsa, eğer sen hukuk devletiysen kendine güveniyorsan yapacağın şeyler var. Takip edersin. Bir insanı dinleyemezdin, hele başbakanı hiç dinleyemezsin.

KARIMIN ANNEMİN NAMUSUNA NE KADAR GÜVENİYORSAM

- O paraları sıfırlama konuşmaları filan…

Ben onlara hiç inanmıyorum. Tek bir şey dedim. Eşim ve annemin namusuna nasıl güveniyorsam, Başbakan Erdoğan'ın da tertemiz dimdik bir adam olduğuna inanıyorum. Bu işlerde parmağı olmadığına inanıyorum.

- Ne vazgeçirir?

Beni hiç bir şey vazgeçirmez. Sadece yaptıklarından geri adım atarsa ben vazgeçerim. Beyefendi bundan dolayı kazanıyor. Dik duruşuyla. Bir anadolu evi düşünün, evde babayı bekleyen ve baba gelince kendini güvende hisseden insanlar var. Başbakan o baba. Dışarıda da o sofranın huzurunu bozmayı isteyenler var.

BABAN MI BAŞBAKAN ERDOĞAN MI?

- Baba dedin diye soruyorum. Baban dikildi karşına, Oğlum Ertan gel dedi. Ya ben Ya da Erdoğan dedi.

Recep Tayyip Erdoğan.

BABAMA YEMİN ETTİRDİM ERDOĞAN'A OY ATTIRDIM

- Babandan vaz mı geçeceksin.

Ben iki dönem yeminle babama Erdoğan'a oy verdirdim. Torununu önüne koydum. Babama sorabilirler. Sirkeci esnafıdır. AK Partiye oy verecek misin dedim? Yok vermeyeceğim ben CHP'liyim dedi… Yemin ettirdim verdim. Referandum'da yine başbakanımızdan yana verdirdim. Belediye seçimlerinde yine beni kırmadı. Ama iş beni kırmaktan çıktı, bu oyunları gördü. Annem de babam kime oy verirse ona verirdi. İkisi de gitti AK Parti'ye oy verdi. İki dedim referandum ile üç oluyor. Kayınpederim ve Kayınvalidem de öyle.

-Babana böyle dersen kaybetmez misin peki?

Babam sadece aileyi düşünüyor. Ama ortada Türkiye'yi düşünen bir adam var. İstiklal mücadelesi veren bir adam var. Hani annem babam devlete millete feda olsundu. Bunu bize annemiz babamız öğretti. Devlet için millet için öğreten bir dinimiz var.

HERKESİN SEVGİLİSİ OLMUŞTUN ŞİMDİ AĞIR KÜFÜRLER EDİLİYOR

- Rüştü ile anlattığın maçtan sonra türkiye'nin gündemine geldin. Herkesin sevdiği bir insan oldun. Ama siyaset ve Erdoğan sevgisi bir kesmimi hayal kırıklığına uğrattı. Ağır küfürler edilyor.

Anneme, eşime, kızıma küfredilyor.

- Sen hala sosyal medyada devam ediyorsun. Buna nasıl dayanıyorsun. İktidar yalakası diyorlar, paralı asker diyorlar.

Para aldığımı bir yerden bulsunlar. Ben dikine giderim. Hep söylerim. Benim bir yerden para aldığımı bulsunlar, kanıtlasınlar. Ben çıkacağım, İnternet Haber'de çıkacağım, ben bir halt ettim, özür dilerim diyeceğim ve ülkeyi terk edeceğim. Başka gazetelerin spor müdürleri, Başbakan şöyle böyle diye yazıp çiziyorlar. ailesine dil uzatıyorlar. Ben başbakan'ı savunduğum zaman mı yalaka oluyorlar. Ben onların yüzüne bakarak söylüyorum bunları. Haydi kanıtlasınlar. Ben İstanbul başkasının eline geçseydi kimlerin ne rantlar kazanacağını biliyorum. Benim reklam seslerim kesildi. 30 Mayıs'tan beri Başbakan'ı savunuyorum diye. Benim umurumda değil. Allah'a şükür çocuğumun boğazından haram lokma geçirmiyorum. Bu nasıl rant sağlamak. Ben zarardayım. Nasıl rant sağlıyormuşum. Ben limon satarım ama bu devleti, başbakanı satmam. 1500'den fazla davam var. Hepsini geri aldım. İçleri rahat olsun.

BAZI İSİMLERİ HİÇ BİR ZAMAN AFFETMEYECEĞİM

- Affetmeyeceğin var mı?

Spor medyasından da var, magazincilerden de var. Bilal Erdoğan ve Başbakan Erdoğan için yazdığım mesajlar için beni yılın yalakası seçtiler.

- Gocunuyor musun?

Benim iki oğlum var, bir de kızım var. Google'a Ertem Şener yazınca bunlar çıkacak. Sonra başbakanı seviyorum diye böyle yazmış diyecekler. Dedem bana Adnan Menderes'i anlatamadı. Babam bana Turgut Özal'ı anlatamadı. Keşke dedem ve babam da yalaka olsaydı da bu iş bu hale gelmeseydi. Çocuklarımın karşısında dik duracağım. Ben Başbakan'ı yedirmeyeceğim. Başbakanımıza bunları anlatayım isterdim. Eşimin ağladığını, oğlumun gözlerinin dolduğunu gördüm. Baba sana niye böyle diyorlar diye. Benim işim spor. Ben milletvekili olmayacağım. Ben siyasetçi olmayacağım. Ben siyasetten anlamam, ülke sevgisinden anlıyoırum. Tek bildiğim başbakanın iyi niyeti, bu ülkeyi sevmesi. Başka bir şey bilmem ben.  Biz fazla özgür olduğumuzda sağa sola saldıran bir milletiz. Saat 8'de gel desek 10'da gelir bizim oğlumuz. Ama tokadı atıp 8'de gel desek 6'da geri gelir. Başbakan hakkında belki bilmediğimiz şeyler var. Kur'an'da namaz kılma diyor. Ama bir önceki cümlede içkiliyken diyor. Ne yapsın bu adam, nasıl bir adam olsun? Bugüne kadar bu dönemi bir kenrara bırakıyorum. 2003'den öncesine gidelim. Kimse çalmadı, çırpmadı, terörist başı ile masaya oturmadı, kimse ucuz siyaset yapmadı. Ak Parti geldi bunlar oluverdi, öyle mi sizce! Her şey o zaman iyiydi bugün mü kötü? Esas sorun ne biliyor musunuz? 1 yıldır 1 şehit haberi yok. Bu zoruna gidiyor insanların. Türkiye'nin büyümesini istemeyen bir yapı var. Buna israil deyin, Amerika diyin…

GEZİ AĞAÇ MESELESİ DEĞİLDİ

- Samimi Geziciler başbakan o gün sapla samanı birbiriyle karıştırmasaydı, gelseydi, meraba çocuklar ne yapıyorsunuz deseydi kaybetmezdi diyorlar.

Nereden bilecekti samimiyetini. Ben o ne yaparsa aynısını yapardım. Adamın eşine çocuğuna küfrediyorlar, o yine kibar konuşuyor Çapulcu diyor. İyi niyetlileri ayıralım. Ama hangi hakla oraya gidiyorsun. Bu ağaç meselesi değil. Ben inanmıyorum ona… Kandırılan insanlar var. 

BEN KULLANIYORUM AMA TWİTTER'IN KAPATILMASI İYİ OLDU

- Başbakan kökünü kazıyacağız dedi. Twitter kapatıldı. İyi mi oldu sence?

Başta kendimi suçluyorum ama ben atmak zorundayım. Sosyal medyayı cahillere, küfürbazlara bırakamam, bırakmama da. Kötü oldu mu? Hayır olmadı. Adam diyor ki benim ülkemi tanımayan, vergi vermeyen, ama benim ülkemden para kazanıan bir şirket var diyor. Bizim hatamız. Hepimizin çıkıp "benim ülkemin kurallarına saygı duy" dememiz lazım. Amerikalıları, İngilizleri bugün Başbakan'a karşı savunuyorlar. Benim 3 yaşındaki kızıma Twitter'da küfrediliyor. Twitter da bana kimin ettiğni söylemiyor.

CHP ANKARAYI KAZANSIN BEN İŞİ BIRAKIRIM

- Sen seçim günü bir tweet attın, çok da retweet aldı. Ankara'yı CHP alsın Mesleği bırakırım diye… Nereden biliyordun de böyle bir şey yazdın. Kime güveniyordun.

Evet öyle bir Tweet attım. Benim bir beklentim de yok Melih Gökçek ile. Ben üç dört defa karşılaşmışımdır onunla. Benim patronum da değil. Osman Bey oranın genel müdürü. Benim bir talebim yok, olamaz da. Ama Ankara'ya bir gidin bakın. Oyunuzu öyle atın dedim. Herkes CHP'yi savunabiliyor da. İstanbul'dan spor muhabirleri, müdürleri Yavaş'a destek veriyor da ben niye Melih Gökçek'e destek veremiyorum?  Sabah 6:30. Ben önce ezanı duydum, sonra Melih Gökçek kazandı haberini gördüm. Allah erken emeklilik istemiyor dedim. Bir retweet edenden çıt yok.

- Ben 28 Şubatta işsiz kaldım. Yıllarca iş bulamadım. AK Parti bugün var yarın yok. Sen ise çok gençsin. Mesleğin var. Bu senin geleceğini riske etmiyor mu?

Ben ne suç işliyorum? Bunlar benim de başıma geliyor bugün. Yarın ile geleceğimle ilgilisi yok ki. Sen nasıl maç anlatıyorsun, yalaka diye Twitter'dan yazıyorlar. Benim abdestimden korkum yok ki. Fikrimi savundum, başbakanı savundum diye bana iş veremyeceklerse hiç vermesinler. Oradan gelen ekmek helal bir ekmek değil ki. Ben çoluğuma çocuğuma yedirecek ekmek bulurum. Yürü be uzun adam dedim diye beni içeri atacaklarsa bugün bana karşı fikirleri savunan insanlar şapkalarını önlerine koysunlar.

YALAN TWEETLER İLE SALDIRIYORLAR ŞİMDİ DE

Benim atmadığım tweetler ile söylenen yalanlar var bir de... 1 nisan'da benim hakkımda bir tweet atıldı. Yok yurtlarda çocuklar zulme uğruyormuş. Çocuklar sıkıntıya uğruyormuş. Çocuklar zulme uğruyormuş. Birisi, benim ayarlarımla oynayıp, photoshop mu nedir bilmiyorum tam, sözde benim adıma bir tweet atmış. Sonra o kişi, kim olduğunu da tespit ettik. Çok ciddi anlamda, hukuksal olarak uğraşıyoruz; demişim ki ben o kişiye, merak etme sen polise haber ver, ben de gerekli yerlere haber veriyorum demişim. Yurtlarda kalan çocuklarla ilgili.

020420141043090494220_3.jpgİŞTE ŞENER'İN YALANLADIĞI O MESAJ


Sözde gazeteci dediğimiz kişiler… Şu an ülkede bile olmayan bazı kişiler, isimlerini bile ağzıma almak istemiyorum. O kişiler retweet yapıp altına yazmışlar. Gazetecilikleri bu kadar işte o tiplerin. İstihbaratı bu kadar.

Ben böyle bir tweet atmadım. Atsam, attım derim. Malesef bu üzerimde kaldı. Ama bunu benim yazdığımı ispat etsinler. Siz haklıymışsınız diye özür dileyeceğim. Polise gidip yalan söyledim, yalan yere insanları yönlendirdim. Beni tutuklayın diyeceğim. Ama ben bu tweete atmadım.  Ama yalan yere beni bununla suçlayanlarla da hem burada hem de mahşerde görüşeceğiz.

BAŞBAKAN İÇİN ALEYHTE BİR ŞEY YAZARLARSA YİNE ATARIM

- Siyasi tweet atmıyorsun artık?

Ben kırıcı olmak istemiyorum. Yapıcı olmaktan yanayım. Varsın sonu ne olursa olsun. Ben Başbakanımızı çok seviyorum. O devam ettiği sürece arkasından gitmeye devam edeceğim. Siyaset üzerine tweet atmayacağım. Sadece spor üzerine tweet atıyorum. Siyaset üzerine tweet atmamak çok zor. Ama yarın öbür gün, yine başbakanımız için operasyonlar yapılırsa, başbakanımız ve ailesi için aleyhte bir şeyler yazılıp çizilirse ben yine meydana çıkarım ama şu anda bununla ilgili bir şey yazmayacağım. Şapkamızı önümüze koyalım. Bizim anamıza, babamıza, abimize, kardeşimize böyle tweetler atılsa, böyle suçlamalar yapılsa ne deriz.

- Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe'nin şike yaptığına inanıyor musun?

Bugün Fenerbahçe için diyorlar ki, ki ben yeniden yargılanmasından yanayım… Aziz Yıldırım'ın şike yaptığına değil ama bir şeyleri önlemeye çalıştığına inanıyorum. Ama kendisini bir anda şikenin ortasında buluğunu düşünüyorum.  Bunun anlaşılması için tekrar yargılanma lazım. Başbakan ve ailesine atılan bu iftiralardan sonra Fenerbahçe ve Şike Davasındaki tapelere tekrar dinlemelerin gözden geçirilmesini gerekli görüyorum.

- Başbakan Fenerbahçeli ama Fenerbahçe stadında muhalefetin diliyle kendisine küfrediliyor.

İşte onu diyorum. Tapelerin içeriği ile sizin başkanınıza şikeci dendi. Siz inanmadığınız tapeleri başbakanın önüne koyuyorsunuz. Ama aynı şekilde hazırlanan tapelerle Başbakan'a hakaret edilyor. Siz o tapelere güvenip başbakan'a bağırıyorsunuz. Hepsi değil ama… Belli çıkar amaçlı kişiler. 34. dakikada bağıran kişilerden söz ediyorum. Aziz Yıldırım'ı o tapeler yalan diye savunanlar, başbakan için o doğru diyorsun. 

BEŞİKTAŞLI'YIM BAŞBAKAN BİLE DEĞİŞTİREMEZ TAKIMIMI

- Hangi takımı tutuyorsun?

Beşiktaşlıyım ben.

- Başbakan Fenerbahçeli ol dese?

Yok. Yok olmaz. Orada başbakanımızın karşısına geçerim değişmem. Ben bugüne kadar hiç bir siyasi parti için aleyhte yazmadım. Ne Kılıçdaroğlu için ne Bahçeli için ne Demirtaş için hiç biri için aleyhte tweet atmadım. Fikirlerimi söylerim ama… Bakın Mısır'da 529  kişinin idamından söz ediliyor.

- Kimse de sesini çıkarmıyor.

Evet kimse sesini çıkarmıyor. Bir ağaç için ortalığı ayağa kaldıranlar, 529 kişi için ağzını açmıyor. Sokaklara kimse dökülmüyor.  Nerede demokrasi?

BERKİN İÇİN ORTALIĞI AYAĞA KALDIRANLAR NEREDE?

- Pamir için herkes ayaklandı. Kars'ta tecavüz edilip öldürülen Mert için kimse ağzını açmadı.

Bir şey söyleyeyim mi Pamir için ilk oraya koşanlardan biriyim. Karadeniz FM'e de bağlandım. İlk evine koşanlardan babasına sarılan, sabaha kadar arayanlardan biri de benim. Her çocuk benim için önemli. Ölen her çocuğun arkasından deliler gibi koşarım.

-Ben medyanın iki yüzlülüğünü söylemek istiyorum. Mert tecavüze uğruyor, telle boğulup öldürülüyor.

Berkin için ortalığı ayağa kaldırdılar… Ki çok üzüldüm. Gözyaşı döktüm. Yazık kandırılmış bir çocuk. Öbür tarafta Burak vefat etti. Kimse sokaklara dökülmedi. Nolursunuz beş parmağın hepsi bir değil ama acısı hepsinin aynı. Ben aynı acıyı hissedenlerdenim. 

KILIÇDAROĞLU'NA ATILAN YUMRUK ERDOĞAN'A ATILSA

- Peki Kemal Kılıçdaroğlu?

Önceki gun ona saldırı düzenlendiğinde attığım tweeti herkes görmüştür herhalde. CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan hain, çirkin saldırıyı şiddetle kınıyorum... diye tweet attım. Yumruk demokrasiye atılan yumruktur.

- Bir şey dikkatini çekti mi? Sırrı Sakık orada olmasaydı o adamı linç edeceklerdi orada.

Ben ona dikkat etmedim. Ama Bekir Bozdağ'a yumruk atıldığında o çocuğu alıp makam araçlarında taaa kendi elleriyle emniyete götürüp çıkışına vesile olanlar CHP'liler değil miydi?

- Tayyip Erdoğan'a öyle bir yumruk atılsaydı.

Bugün hala konuşulurdu, eline sağlık, haketti diye konuşulurdu. ama başbakan ne yaptı, haince saldırıyı kınıyorum dedi.

- Başbakan Cumhurbaşkanı olacak mı?

Ben kendi fikrimi söyleyeyim, böyle devam etsin. Bir fırsat olsa başbakan olarak yoluna devam etse. ama Cumhurbaşkanlığında da başbakanlık'taki gibi yetkileri olacaksa … Bu ülkeye Recep Tayyip Erdoğan lazım. Allah onu başımızdan eksik etmesin. Adı bu ülkenin üzerinde olsun.

- Spor ile noktalayalım.  Fenerbahçe şampiyon, ama Şampiyonlar ligine gidemeyecek gibi.

İkinci Galatasaray olur bence, üçüncü de Beşiktaş olur. Puanları aynı ama son yüz metreyi Galatasaray daha iyi koşar gibi geliyor. Şampiyonlar ligini daha çok istiyor Galatasaray.