BIST 8.734
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.235,03
HABER /  MAGAZİN

Ünlü şarkıcıdan AK Parti'ye Kürtçe çağrı!

Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'ne destek veren sanatçılardan Berdan Mardini Terör Master Planı ve çözüme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Abone ol

A Haber'de yayınlanan Kadraj programına katılan Kürt şarkıcı Berdan Mardini, ilginç açıklamalarda bulundu.

"Çözüm için hükümetimiz, devletimiz önemli adımlar attı. Mesela ekonomik adımlar attı. Son on yılda belki yüz yıllık adımlar atıldı. Bunlar olağanüstü adımlar. Ama bu adımların aynısı kültürel alanda da atılmalı." dedi.

ON YILDA YÜZ YILLIK İŞLER YAPILDI

'Hükümetimiz, devletimiz önemli adımlar attı. Bugün on yılda belki yüz yıllık gelişimden daha fazla bir gelişim kat etti. Türkiye'nin en ücra köşelerine hastaneler, yollar yapıldı.

Bugün ücra köşe dediğimiz Yüksekova'da bugün bir hastane kurulup beyin ameliyatı yapılacak seviyeye bile gelen adımlarımız var. Aynı zamanda bölgeye çok destekler verildi, krediler sunuldu. Primler ertelendi, iş adamlarına vergi indirimi sağladı, SSK primini ödedi bölgede aynı zamanda. Bu yapılan adımların aynısının da kültürel anlamda atılması gerekiyor bence. Yani kültür alanında Kürtçe ile ilgili birçok adım atılmalı. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız Kürtçemiz diye söz ediyorlar Kürtçeden değil mi? Muhteşem bir bakış açısı. Bazen insanın gözleri doluyor eskiye gittiği zaman. Türkçe nasıl hepimizin dili ise, Kürtçe de hepimizin dili. Türkçede yapılmış edebiyat nasıl hepimizin edebiyatı ise, Kürtçe edebiyatı da Türkiye Cumhuriyeti'nin edebiyatıdır. Kürtçe müzik bu ülkenin, Türkiye Cumhuriyeti'nin müziğidir.