BIST 9.056
DOLAR 32,31
EURO 35,12
ALTIN 2.301,95
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Ünlü şair hayata veda etti

Türk edebiyatına yazdığı şiirlerle değerli katkılar sağlayan ünlü şair Mehmet Çetin Keçecizade 63 yaşında hayatını kaybetti

Abone ol

Edebiyat dünyasına acı haberi Türk sanat müziğinin ünlü sanatçısı Onur Akay Twitter'dan verdi. Usta şairin mezar fotoğrafını da paylaşan Akay, 'Kalp krizi sonucu kelimelerin ustası şair Mehmet Çetin Keçecizade'yi kaybettik. Güle güle sevgi adamı, mekanın cennet olsun.' dedi. Keçecizade'nin cenazesi öğle namazından sonra Erenköy Galip Paşa Camii'nden kaldırılarak son yolculuğuna uğurlandı.

Mehmet Çetin Keçecizade kimdir?

Şair Mehmet Çetin 1952 yılında Artvin'in Kılıçkaya beldesinde doğmuştur. Kadıköy lisesinden mezun olan şair edebiyat okumuştur. Gençlik yıllarında şiirleri dergilerde ve gazetelerde yayınlanırken babası bilip öğrenmesin diye, Keçecizade olan soyadını hiç kullanmadı. O hep Mehmet Çetin olarak tanındı. ilk şiir kitabı 1996 yılında 'Dudaklarımda Sevdan' adı altında arkadaş yayınlarından çıktı. Çok sayıda eseri Türk sanat müziği olarak bestelendi. İkbal Gürpınar'ın şiir albümlerinde şiirlerine yer verildi ve Bedirhan Gökçe ise, Farkında mısın, Palto, Meddar, Rıfat başta olmak üzere, onlarca şiirine ses oldu.