BIST 9.803
DOLAR 32,52
EURO 34,98
ALTIN 2.435,38
HABER /  GÜNCEL

Ünlü oyuncudan twitter yasağına tepki!

Twitter'ın Türkiye'de yasaklanması dünya gündemine de oturdu. Dünyaca ünlü oyuncular twitterdan tepkilerini dile getirdi.

Abone ol

Mahkeme kararları sonrası Türkiye üzerinden erişimin engellenmesi üzerine dünya çapında trend olan Twitter, aralarında sanat, politika ve iş dünyasından ünlü isimlerin tepkilerine neden oldu.

İşte dünyaca ünlü isimlerden twitter yasağına tepki:

KORKUTUCU VE UTANÇ VERİCİ

Son filminin büyük bir bölümünü Türkiye'de çeken Russell Crowe, Twitter yasağına tepki gösteren isimler arasındaydı. Crowe attığı Tweet'te "Türkiye, Twitter'ı yasaklamış mı! Bu korkunç bir karar. Bunu anlamıyorum" yazdı.

Twitter'ın mahkeme kararı ile engellenmesine tek tepki Crowe'dan değildi. Yüzüklerin Efendisi serisinin yıldızı Elijah Wood'da kişisel twitter hesabından yaptığı paylaşımda engelleme kararına tepki gösterdi. Wood, Twitter yasağını utanç verici ve korkutucu olarak yorumladı.

screen-shot-1435-05-20-at-4.19.51-pm.png

TWİTTER SANSÜR YEDİK AFERİN

Virgin'in patronu dünyaca ünlü girişimci Sir Richard Branson da hem Türkçe hem de İngilizce olarak paylaştığı tweetlerinde yasağa tepki gösterenlerden oldu. Branson ilk tweetinde Türkçe olarak; 'Eğer Türkiye'de bu okuma iseniz twitter sansür yendik. Aferin' yazarken, bir sonraki tweetinde ise aynı cümlenin İngilizce versiyonunu takipçileriyle paylaşma yoluna gitti. Ünlü İngiliz oyuncu Russell Brand de gündeme tepkisiz kalmazken, Twitter'ın kapatılmasıyla yolsuzluk haberleri arasında bağlantı kurmayı tercih etti.  

screen-shot-1435-05-20-at-4.20.51-pm.png

Sosyal paylaşım sitesinin kurucusu Jack Dorsey de, Twitter'ın küresel hesaplarından biri olan Policy tarafından yazılan şu mesajı retweet etti: "Avea ve Vodafone'dan 2444'e, Turkcell'den 2555'e START mesajı göndererek SMS üzerinden Twitter kullanmaya başlayabilirsiniz."

screen-shot-1435-05-20-at-4.22.43-pm.png

Ünlü Holywood yıldızı Russel Crowe ise "Türkiye, Twitter'ı yasaklamış mı! Bu korkunç bir karar. Bunu anlamıyorum" yazdı.

screen-shot-1435-05-20-at-4.23.12-pm.png