BIST 9.530
DOLAR 32,46
EURO 34,82
ALTIN 2.476,28
HABER /  MAGAZİN

Ünlü oyuncu 'beleşçi' çıktı!

Kuzey-Güney'in Banu'su Bade İşçil bedava kıyafet için oyunculuk yaptığını söyledi.

Abone ol

Habertürk Gazetesi'nden Aysun Öz Kaşi'ye moda eğitimini ve oyunculuk planlarını anlatan Bade İşçil, sarışın olduğu için kendini televizyon dünyasından bulduğunu söylüyor...

Moda tasarımcılığı eğitimiyle oyunculuk yapıyorsunuz.

Gençlerin hayalini süsleyen iki meslek... İki bileziğim var. Birini takmıyorum.

Kötü günler için yastık altındamı saklıyorsunuz?

Biraz öyle. Zor günde, sıkışınca kullanırım! Yok yahu;moda çocukluk hayalimdi. Süslenmeyi ve giymeyi seviyorum. Bunlar için çok da para harcıyorum. Zamanında bütün harçlığımı kıyafete yatırdığımiçin "Kendi kıyafetimi kendim dikersem" olur dedim. Bir de çizim yeteneğim olduğunu bununla ilgilenmem gerektiğini söylerlerdi.

Moda rafamı kalktı?

Vaktimyok. Ancak bir ara belki ÖzgürMasur ya da başka bir arkadaşımınmarkası altında bir koleksiyon hazırlarım. Arkadaşlarımın hepsi kendimoda evlerini açtı, insan biraz kıskanıyor açıkçası...

ONCA MARKAYI BEDAVAYA GİYİP ÇIKARIYORUM

"Kıyafetleri ucuza getireceğim" diye moda okudunuz ama yoldan saptınız.

Bedavaya geldi şimdi. Onca markayı bedavaya giyip çıkarıyorum. Ben oyunculuğu bırakırmıyım artık! (Gülüyor...) Oyunculuk yaparken bütün trendleri de takip etmiş oluyorum.

Sarışınların makus talihi, "aptal sarışın" imajını yıkmaya çalışıyorsunuz...

Aptala yatıp "Sarışınım, anlamadım" derim. Güzelliğin altında kalıp beni ezsin istemedim. Bir obje gibi değerlendirilmek beni rahatsız eder. Bulunduğun yeri sadece güzelliğe dayandıracaklar diye daha çok kendini kanıtlama derdine düşüyorsun. "Güzel olduğu için orada" diyorlar. Daha çok kendini kanıtlama derdine düşüyorsun. Arkadaşlarımdan "Güzelsin diye Kenan İmirzalıoğlu'nun yanındasın, senin kadar ben de oynarım" diyen bile oldu. Ama orada kalsaydım, Kuzey Güney'de oynuyor olmazdım.

ERGENLİK DÖNEMİNDE MARKA TAKINTIM VARDI

Özgür Masur'dan giyiniyorsunuz, bugünkü kıyafetiniz de Eda Güngör'den... Sizi hep Türk tasarımcılardan giyinirken görüyoruz.

Daha önce yabancı markaları satan mağazalardan alışveriş yapardım.

Şımarık, "tiki" bir kız mıydınız?

Ergenlik döneminde marka takıntısı oluyor tabii... Tiki değil de sanki şartmış gibiydi, bazı ortamlarda öbürünü giyersen olmuyor. Sınıf atlayamamış gibi algılanıyorsun. Ergenlikten sonra bu düşüncelerim değişti. O kadar paraya palyaço gibi görüneceğine, kendi üzerine göre şık bir şey yaptırmak daha mantıklı. Tercihim artık o.

Sizi bir gün Jennifer Lopez gibi holdingleşmiş bir kadın olarak görebilirmiyiz?

Modayla ilgili bir şey yapmak istiyorum ama dişe dokunmalı... Sen bir tane alırken bir tane de ihtiyacı olana gitsin. İşe yarasın. Dizilerin kenarında sağır ve dilsizler için anlatım olsun...