BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.509,40
HABER /  MAGAZİN

Ünlü komünist liderin kızı 'O Ses Türkiye'de

Ünlü komünist Teslim Töre'nin kızı Sidenur Töre, Tv8'de yayınlanan "O Ses Türkiye yarışmasına katıldı.

Abone ol

Türkiye Komünist Emek Partisi'nin (TKEP) kurucusu Teslim Töre'nin kızı Sidenur Töre, Tv8'de yayınlanan "O Ses Türkiye yarışmasına katıldı.

SİDENUR HADİSE'Yİ SEÇTİ

'Doktor' isimli şarkıyı seslendiren Sidenur Töre için Hadise ve Gökhan mücadele verdi. Töre Hadise'yi seçerek yarışmaya devam etti.

"BABAM BENİMLE GURUR DUYACAKTIR"

Yarışma öncesi açıklamasında Sidenur Töre, babasının kendisinin O Ses Türkiye'ye katılmasıyla ilgili 'Beni arayıp gurur duyduğunu söyleyecektir. Çünkü onun en küçük çocuğuyum." dedi.

TÖRE: MÜCADELE UĞRUNA 8 ÇOCUĞUMU TERKETTİM

Hayatı boyunca ikisi resmi, biri devrim nikahı ile evlendiği üç eşi ve 8 çocuğu bulunan Teslim Töre, 2003 yılında Milliyet gazetesinden Ahmet Tulgar'a verdiği röportajda, 'Mücadele uğruna sekiz çocuğumu terk ettim' demişti.

TESLİM TÖRE KİMDİR?

Teslim Töre 1944 yılında Malatya’da doğdu. 1960 sonrasında Türkiye İşçi Partisi’nde (TİP) faaliyet gösterdi. 1970’lerde Deniz Gezmiş’lerin Türkiye Halk Kurtuluş Ordusu’nda (THKO) merkez komitesi üyesi oldu. 12 Mart’tan sonra Ortadoğu’ya kaçtı.

1973’te Türkiye’ye kaçak olarak girip Adıyaman, Malatya, Gaziantep çevresinde gizli siyasi faaliyet yürüttü. Emeğin Birliği örgütünü kurdu. Daha sonra Türkiye Komünist Emek Partisi’nin kurucusu oldu.

23 yıl illegalitede yaşadıktan sonra 1993 yılında yakalandı. 11 Eylül 2001’de cezaevinden çıktığından beri çeşitli dergilerdeki yazılarının yanı sıra dört kitaba imza attı. Ayrıca ÖDP’de görev alıyor.