BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,56
ALTIN 2.489,97
HABER /  GÜNCEL

Ünlü kaleci Galatasaray'a geliyor

Galatasaray'ın Brezilyalı dünyaca ünlü eski kalecisi Andre Claudio Taffarel, kaleci antrenörü olarak sarı-kırmızılı takıma dönüyor.

Abone ol

Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş'den, İstanbul Menkul Kıymetler Borsasına (İMKB) gönderilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yer alan açıklamada, ''Profesyonel futbol takımı kaleci antrenörü olarak Andre Claudio Taffarel ile prensipte anlaşma sağlanmış olup, nihai anlaşma sağlandığında kamuoyu bilgilendirilecektir'' denildi.

Galatasaray teknik heyetinde yeni dönemde teknik direktör Fatih Terim'in kaleci antrenörü olarak görev alacak Andre Claudio Taffarel, ''Evim'' diyerek nitelendirdiği Türkiye'ye dönmekten dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Sarı-kırmızılı ekibin UEFA Kupası'nı kazandığı dönemde kaleyi başarıyla koruyan, daha sonra 2004 yılında da yine kaleci antrenörlüğü yapan Taffarel, NTV Spor televizyonuna yaptığı açıklamada, Fatih Terim'in kendisiyle yeniden çalışmak istemesinden duyduğu memnuniyeti aktarırken, ''Fatih Terim'in projeleriyle zor günlerdeki Galatasaray, havasını yakalayacaktır. Kötü dönemin sebebi ambians eksikliğiydi. Takım ambiansı her şeyden önemli. UEFA şampiyonu takımın arkadaşlığı incelenmeli'' dedi.

Taffarel, Galatasaray'da Terim'in diğer yardımcıları Hasan Şaş ve Ümit Davala ile birlikte geçmişin başarılarını takıma aşılayacaklarını ifade etti.

''TRANSFERE YARDIMCI OLACAĞIM''

Sadece kaleci için değil, Brezilya'daki bağlantılarıyla birlikte her mevki için transfere yardımcı olacağını aktaran Taffarel, ''Transferde çok sakin olmalıyız. Florya'da devamlı toplantı yapıyoruz. Futbolcu kasetleri izleyip, transferi konuşuyoruz. Gelecek oyuncular Fatih Terim'in istediği takım ruhuna sahip olmalı'' diye konuştu.

İtalya Ligi Serie A'da Lazio forması giyen ve adı Galatasaray'la geçen Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera hakkında yöneltilen soru üzerine Taffarel, ''Muslera çok iyi bir kaleci. Birçok isim üstünde çalışıyoruz. En iyi seçimi yapacağımıza inanıyorum'' yanıtını verdi.