BIST 9.717
DOLAR 32,47
EURO 34,96
ALTIN 2.436,18
HABER /  GÜNCEL

Ünlü işadamlarına gözaltı SON DAKİKA

Çok sayıda ünlü isim ve işadamı gözaltına alındı. Aralarında Ali Ağaoğlu da bulunuyor. Ağaoğlu'nun ifadesine başvurulacağı bildirildi.

Abone ol

İSTANBUL'da aralarında ünlü isimlerin ve işadamlarının da bulunduğu isimlerin evlerine baskın düzenlendi.

Ünlü işadamı Ali Ağaoğlu'nun ile Ebru Gündeş'in eşi Reza Zerrab'ın da bulunduğu çok sayıda kişinin Emniyet'e götürüldüğü bilgisi geldi.

3 bakanın oğlu da gözaltına alınan isimler arasında. Bir kamu bankasının müdürü ve belediye başkanı da var.

Ağaoğlu şirketler grubu, ünlü işadamının gözaltına alınmadığını, bilgisine başvurulmak için emniyete götürüldüğünü duyurdu.

BAKANLARIN HABERİ OLMADI

Mali Şube ekipleri tarafından yapılan operasyon Ankara'yı salladı. İçişleri Bakanı oğlunun gözaltına alındığını televizyondan öğrendi. Bakan Zafer Çağlayan ile Bakan Bayraktar'ın oğulları da gözaltına alınan isimler oldu. Bakanlar programlarını iptal ederek gelişmelere odaklandılar.


OPERASYONDA GÖZALTINA ALINANLARIN İSİM LİSTESİ

ANKARA'DA da 5 kişi gözaltına alınarak İstanbul'a gönderildi. Bu kişiler arasında bakan danışmanları da bulunuyor. Gözaltına alınanların tam listesi için tıklayın

BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN OPERASYONA TEK CÜMLELİK YORUM (TIKLA OKU)












Mali Şube ekipleri uzun süredir devam eden hazırlık çalışmalarının ardından kamu ihalelerinde fesat ve rüşvet operasyonu başlattı.

49 KİŞİ GÖZALTINDA

Sabaha karşı başlayan operasyonda önceden tespit edilen 20 adrese baskın yapıldı. Aralarında Türkiye’nin önde gelen işadamlarının da bulunduğu 49 kişi gözaltına alındı, 7 kişi hakkında da yakalama kararı çıktı.

Operasyonun diğer illere de sıçrayacağı, gözaltı sayısının artacağı bildirildi.

UYAP'A GİRMEDİ İDDİASI

Soruşturmaya ilişkin bir diğer iddia ise, büyük bir gizlilikle yürütülen soruşturmanın detayları, Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi’ne (UYAP) dahi girilmediği. Bu sebeple de hükümetin operasyondan gözaltılar başlayana kadar haberi olmadı. 

OPERASYONUN SAVCISI BAKIN KİM ÇIKTI!





Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar emniyete götürülüyor. Operasyonun diğer illere de sıçrayacağı, gözaltı sayısının artacağı söyleniyor.

NİYE GÖZALTINA ALINDILAR?

Bu sabah düzenlenen operasyonu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yürütüyor. Soruşturmanın gelen bir ihbar üzerine başladığı ve gözaltına alınan kişilerin yaklaşık bir yıldır takip edildikleri öğrenildi.

Operasyon 3 ayrı soruşturmayı içeriyor. Birinci soruşturma işadamı Ali Ağaoğlu’na, ikinci soruşturma Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile Muammer Güler’in oğlu Barış Güler, Zafer Çağlayan’ın oğlu Salih Kaan Çağlayan’a, üçüncü soruşturma ise işadamı Rıza Sarraf ile Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın aralarında bulunduğu şahıslarla ilgili olduğu öğrenildi.

BAKAN OĞULLARI DA GÖZALTINA ALINDI
Operasyonda üç bakanın oğlunun da gözaltına alındığı öğrenildi. Biri şoke etti. Zira by-pass edilen isim polisin bağlı olduğu İçişleri Bakanı... Diğer bakan da oğlunun gözaltına alındığını TV'den öğrendi.
İşte gözaltına alınan bakan oğulları (TIKLA OKU)

group-5-copy-21.20131217135425.jpg
(





















BELEDİYE BAŞKANI DA GÖZALTINA ALINDI

Savcı Kara'nın, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir hakkında da  "2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet etmek" suçundan ayrı bir soruşturma yürüttüğü bildirildi.

Demir'in, "tarihi bir iş hanının otel yapılması" ve "Marmaray güzergahı üzerinde, aksi rapora rağmen 3 katlı bir otelin yapımına izin verdiği" iddia edildi.

VALİ NE DEDİ?

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul merkezli operasyonla ilgili, "Adli soruşturmanın devam ettiği aşamada farklı, ilave bir açıklama yapmam yasal olarak uygun değil" dedi.

Mutlu, gözaltı sayısına yönelik soruya karşılık, "Bu açıklamaları soruşturmanın safhası içerisinde açıklamamız doğru değil. Tamamlandıktan sonra zaten tüm bu bilgileri kamuoyu almış olacak" yanıtını verdi. 

ALİ AĞAOĞLU İÇİN AÇIKLAMA

Ağaoğlu Şirketler Grubu'ndan İstanbul merkezli operasyona ilişkin yazılı açıklamasında, şunlar kaydedildi: 

"Yürütülen geniş kapsamlı bir soruşturma üzerine, adli makamlarca Ali Ağaoğlu'nun ifadesine ihtiyaç duyulmuştur. Yine bu soruşturma kapsamında, mahkeme kararı ile şirket merkezimizde bir arama yapılmıştır. Bugün saat 09.00'da, ilgililer tarafından 'arama sonucunda herhangi bir suç ve suç unsuruna rastlanmadığı' hususu, tutanak ile tespit edilmiştir."

İstanbul merkezli operasyon kapsamında gözaltına alınan iş adamı Ali Ağaoğlu'nun avukatı Ali Demirhan, "Ali Ağaoğlu şu an gözaltında. Gözaltı işlemi devam ediyor. Bittikten sonra size açıklayıcı bilgi vereceğiz" dedi.

HALK BANKASI GENEL MÜDÜRÜ DE ALINDI

Halk Bankası, İstanbul merkezli operasyonla ilgili, görsel ve yazılı basında yer alan haberlere konu işlemlere ilişkin yürütülen adli soruşturma kapsamında kendilerinden bilgi ve belge talep edildiğini bildirdi.

Halk Bankasının, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yer alan açıklamasında, "Görsel ve yazılı basında yer alan haberlere konu işlemler ile ilgili yürütülen adli soruşturma kapsamında bankamızdan bilgi ve belge talep edilmiştir. Bankamız, olağan faaliyetlerini sürdürmekte olup gelişmeler hakkında kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir" ifadeleri kullanıldı.

İŞTE GÖZALTI GÖRÜNTÜLERİ;




TÜRKİYE'Yİ SALLAYAN OPERASYONU KİM YAPTI?

Türkiye'yi sallayan bakan oğullu operasyonu Cemaat mi yaptı? Vatan yazarı Ruşen Çakır, "bu Cemaat işi" diyor.

Operasyon Cemaatin AK Parti'ye golü mü?

Aralarında bakan oğullarının da bulunduğu büyük operasyon sosyal medyada 'Cemaatin hükümete golü' olarak yorumlandı.

cemaatten-ak-partiye-operasyon.jpg

ALİ AĞAOĞLU CEO'SUNDAN AÇIKLAMA

OPERASYONUNUN SAVCISI BAKIN KİM ÇIKTI!

GÖZALTINA ALINAN BELEDİYE BAŞKANI KİM?

EBRU GÜNDEŞ OPERASYONLA ŞOK OLDU

HÜSEYİN GÜLERCE : TARİHİN EN DERİN OPERASYONU
Zaman'ın ağır topu, operasyonu Cemaat hükümete karşı yaptı yorumlarına cevap verdi. Gülerce flaş açıklamalar yaptı. (TIKLA / OKU)