BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.504,62
HABER /  GÜNCEL

Ünlü işadamına oğlu bomba koydu

Tüm mal varlığını oğluna bırakan ünlü işadamı, arabasına bırakılan el bombasıyla ağır yaralandı. Bombayı bırakansa işadamının oğlu...

Abone ol

İşadamı Emin Köprücü'nün bir yıl önce park halindeki aracına bindiği sırada aracına yerleştirilen el bombasının patlaması sonucu yaralandığı olayın perde arkasından inanılmaz bir öykü çıktı.

Olayın ardındaki gerçekler Ankara polisinin titiz çalışması sonucunda gün ışığına çıkarıldı. Milliyet Gazetesi'nden Ünal Çam'ın haberine göre polisin yaptığı araştırma sonucunda saldırının, Emin Köprücü'nün tüm mal varlığını kendisi hayatta olduğu sürece satılmaması şartı ile bıraktığı oğlu S.F. Köprücü, ayrıldığı eşi E.Ö. ve eşinin erkek kardeşi O.Ö. tarafından para için gerçekleştirildiği anlaşıldı. Emin Köprücü, 25 Şubat 2014'te arkadaşlarıyla yediği akşam yemeğinden evine dönmek için bindiği otomobiline yerleştirilen el bombasının patlaması sonucu ağır yaralandı. Saldırıda bomba kullanılması üzerine olayın terör saldırısı olabileceği ihtimaline karşı soruşturma TEM tarafından yürütüldü.

BOMBAYI TEFECİDEN ALDI

Olayın terörle bağlantısı olmadığı anlaşılınca, soruşturma Organize Suçlar'a devredildi. Milliyet'in edindiği bilgiye göre, Emin Köprücü, tüm mal varlığını kendisi hayatta olduğu sürece satılmaması şartı ile oğlu S.F. Köprücü'ye bıraktı. S.F. tefeci E.E.'ye 70 bin lira borçlandı. Emin Köprücü'nün ayrıldığı eşi E.Ö. eşini öldürerek tüm mirasın oğluna geçmesi için oğlu ve kardeşi O.Ö. ile plan yaptı. E.Ö. ve dayısı, tefeciden el bombası bulması için anlaştı. Polisin yaptığı çalışma sonrası el bombasının araca S.F. Köprücü tarafından yerleştirildiği tespit edildi.

ÇARŞAFLI SALDIRI

Patlamadan ağır yaralı kurtulan Köprücü'nün evinin çevresinde devriye gezen polis ekipleri, siyah çarşaf giyen şüpheli bir kişiyi durdurdu. Şüphelinin, Köprücü'nün ayrıldığı eşinin kardeşi O.Ö. olduğu tespit edildi. O.Ö.'nün üzerinde susturuculu bir tabanca yakalandı. O.Ö.'nün eniştesini öldürmek için hazırlandığı anlaşıldı. Olay sonrası S.F. Köprücü ve O.Ö. gözaltına alındı. Eski eş E.Ö.'nün yakalanması için ise çalışma başlatıldı. Tutuklanması istenen üç kişi, mahkeme tarafından sabit adresleri bulunduğu gerekçesiyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.