BIST 8.984
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.282,96
HABER /  GÜNCEL

Ünlü işadamına hapis şoku!

Yaşar Holding’in kurucusu Selçuk Yaşar’ın işadamı oğlu 57 yaşındaki Mustafa Selim Yaşar'a hapis istemiyle dava açıldı.

Abone ol

Mustafa Selim Yaşar hakkında, Asliye Ceza Mahkemesi’nde geçen Haziran’da kullandığı otomobille otobanda yolun karşısına geçmeye çalışan 74 yaşındaki Kazım Yılmaz’a çarparak ölümüne neden olduğu iddiasıyla hakkında 'Taksirle ölüme neden olma' suçundan 3-6 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Kaza, geçen 29 Haziran'da, Çeşme otoyolu Balçova Havaalanı yol ayrımı yakınlarında meydana geldi. İzmir-Çeşme otoyolunun, İzmir geçişinde yönetimindeki 35 SY 903 plakalı otomobiliyle Konak yönüne giden işadamı Mustafa Selim Yaşar, hayvanlarına yem vermek için yolun karşısına geçmeye çalışan Kazım Yılmaz’a çarptı. Otomobilinin ön camı kırılan Yaşar, güçlükle durabildi. Çarpmanın etkisiyle savrulan Yılmaz, olay yerinde yaşamını yitirdi. Mustafa Selim Yaşar, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.


'YAYA TAM KUSURLU'

Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Fatih Genç, hazırladığı iddianamede, olay tarihli trafik kazası tespit tutanağı ile geçen ay bilirkişi tarafından düzenlenen rapora göre, olayın oluşumunda maktulün asli ve tam kusurlu olduğunu, süphelinin ise kusursuz olduğu belirlenmiş ise de, olayın ölümlü trafik kazası olması nedeniyle bu konudaki delillerin taktirini mahkemede olduğunu, şüphelinin üzerine atılı 'Taksirle bir kişinin ölümüne neden olma' suçunu işlediği ve TCK'nın 85/1.maddesine göre yargılanmasının yapılıp cezalandırılmasını istedi.
 

'ÇARPMAMAK İÇİN ÇOK ÇABA SARFETTİM'

Mustafa Selim Yaşar polis ve savcılıkta verdiği ifadesinde ise kazada kendisinin kusurunun olmadığını belirtti. Yaşar, “Otomobille İzmir yönüne doğru en sol şeritten gidiyordum. Yol ayrımına geldiğimde, orta şeritte bulunan seyir halindeki beyaz renkli bir araç aniden fren yaptı. Etrafı tel örgüyle çevrili yolda bir kişi aniden önüme çıktı. Çarpmamak için sola doğru manevra yaptım. Aracım yolun kenarında bulunan çelik bariyerlere sürtmesine rağmen çarpmaktan kurtaramadım. Aracımın sağ ön tarafıyla yaya çarptım. Çarpmanın etkisiyle yaya havalanıp, ön cama düştü. Frenin etkisiyle de yere düştü. Çarpmamak için çok çaba sarfettim. Ama kurtaramadım” dedi.

Mustafa Selim Yaşar, önümüzdeki günlerde hakim önüne çıkacak.