BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.430,01
HABER /  DÜNYA

Ünlü filozof Aziz Nesin'i de solladı!

Sloven felsefeci ve sosyolog Slavoj Zizek, 'Türk insanının yüzde 60’ı aptaldır' diyerek tepki çeken Aziz Nesin'in çıtasını daha da yükseltti

Abone ol

Türk insanının yüzde 60'ı aptaldır, dediği için büyük tepki çeken Aziz Nesin'in tesbitini Sloven felsefeci ve sosyolog Slavoj Zizek ileriye taşıdı.

Zizeg insanların yüzde 99'unun aptal olduğunu iddia etti.Bu yıl ocak ayında İstanbul'da 'Bulutlardaki Özgürlük – Küresel Çağda Yasaklama Biçimleri' adlı konferans veren Sloven sosyolog, filozof ve kültür eleştirmeni Slavoj Zizek, yine tartışma yaratacak açıklamalar yaptı. Guardian muhabiri Decca Aitkenhead, haberine Zizek'in başkent Lubljana'da yaşadığı apartmanın numarasını dahi bilmediğini söyleyerek başlıyor.

Zizek DVD ve kitaplarla dolu olduğu için elbiselerini bile mutfak dolabına koyduğu evi konusunda "İşte ben deli bir adam olarak yaşıyorum" diyor. Zizek konuşmasını şöyle sürdürüyor: "Giderek daha Stalinci oluyorum. Liberaller hep totaliterler hakkında atıp tutar, insanlığı sevdiklerini falan söylerler ama gerçek insanlar hakkında empatileri yok. Benim için hava hoş. İnsanlık mı? Sorun yok. Büyük konuşmalar, büyük sanatlar. Ya gerçek insanlar? Hayır yüzde 99'u sıkıcı aptallar".