BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.506,82
HABER /  GÜNCEL

Ünlü dergi Emine Erdoğan'ı kapak yaptı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi First Lady Emine Erdoğan'ın kıyafetleri, daha önce gay olan ama tövbe ettiğini açıklayan modacı Tanju Babacan tarafından tasarlanacak.

Abone ol

Muhafazakar yayın çizgisindeki “Aysha” adlı kadın dergisinin bu ayki sayısında kapak konusu, Köşk’ün yeni First Lady’si Emine Erdoğan’dı. “First Lady Emine Erdoğan” başlıklı kapakta Emine Erdoğan’ın doğumundan genç kızlığına, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile tanışmasından bugününe kadar yaşadıkları anlatıldı.

GAY MODACI EMİNE ERDOĞAN'I GİYDİRECEK

Kapak yazısının hemen ardından Emine Erdoğan’ın modacılarından biri olan Tanju Babacan ile röportaj yer alıyor. Gay modacı Tanju Babacan, bir süre önce muhafazakarlığa yönelmişti. Cinsel tercihleri nedeniyle, kararını verdiği radikal dönüşümün özellikle camiye alışma konusunda kendisini zorladığını röportajında anlatan Babacan, Emine Erdoğan ile birlikte çalıştıklarını söylüyor.

Babacan, “Emine Erdoğan Türkiye’nin First Lady’si oldu. Ona özel kreasyon hazırlıyor musunuz?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

"KENDİSİ BENİ AĞIRLADI BİRLİKTE BİR ÇALIŞMAMIZ VAR"

“Evet, hanımefendi ile çalışıyoruz. Kendisi beni ağırladı, birlikte bir çalışmamız var. Bu sorunuza bu kadar cevap vermek istiyorum. Giyim insanların şahsına özeldir. Meşrebinizin ve lezzetinizin uyması önemlidir. Herkesin kendine has bir tarzı vardır.”

Aylık dergi Aysha Köşk’teki tören öncesi hazırladıkları sayıda, “Fisrt Lady olarak sizin kreasyonunuzu giyecek mi Köşk’e çıkarken?” sorusunu yöneltiyor. Babacan bu soruya ise “Hanımefendi bugüne kadar birçok tasarımcıyla çalışmıştır. Bizim tasarımımız da gardırobunda olacaktır. Neyi giyer, neyi giymez kendilerinin tekelinde kalmış bir durumdur” şeklinde yanıt verdi.  

FIRST LADY ÖRTÜNME KARARINI NASIL ALDI?

Dergide, Emine Erdoğan’ın hayatının anlatıldığı yazıda ise tesettüre girme kararına ilişkin tartışmalı bilgiler verilmesi dikkat çekiyor. Yazıda Emine Erdoğan’ın 15 yaşında tesettürü düşünmeye başladığı iddia ediliyor.

Dergide şu ifadeler yer alıyor:

“Emine Gülbaran’ın (Gülbaran kızlık soyadı) 15 yaşındayken tesettürü düşünmeye başladığı biliniyor. O sıralarda bulunduğu çevre tesettürlü kadınlara sıkça rastlanmıyor. İstanbul gibi koca bir şehirde, başı kapatmanın çok da itibar görmediği bir ortamda, tesettürü tercih etmenin kolay olmayacağının farkında.”

Daha sonra Emine Erdoğan’ın İdealist Kadınlar Derneği’ne gitmeye başladığı ve 16 yaşında derneğin başkanı Şule Yüksel Şenler ile tanışmasıyla örtünme kararı aldığı iddia ediliyor.

ATASOY'UN KİTABI BAŞKA BİR HİKAYE ANLATIYOR

Dergide yerla lan örtünme hikayesine karşın Emine Erdoğan’ın ifadelerine dayanan Gülay Atasoy'un “Nasıl Örtündüler?” adlı kitabında; 'First Lady'nin ağabeyinin zorlamasıyla tesettüre girdiği bilgisi yer almıştı. Kitapta Emine Erdoğan o dönemi, “O kadar ki ağabeyim bana örtünmem gerektiğini söylediği zaman intihar etmeyi bile düşünmüştüm” diye anlatmıştı.