BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,81
ALTIN 2.501,42
HABER /  GÜNCEL

Ünlü anketçinin dramı! İbretlik seçim analizi!

Seçim akşamı sandıklar açılmaya başlandıktan sonra önce A Haber'de sonra CNN Türk'te konuşan anketçi Mehmet Ali Kulat'ın ibretlik çarkı sosyal medyada alay konusu oldu.

Abone ol

Seçimin kaybedenleri arasında olan anket şirketi MAK Danışmanlık'tan Mehmet Ali Kulat'ın seçim akşamı iki farklı kanalda canlı yayında yaptığı "seçim analizi" sosyal medyada tık rekoru kırıyor.

A Haber'de açılan sandık oranı yüzde 27 iken yaptığı değerlendirmede AK Parti'nin zaferini ilan eden Kulat, HDP'nin de baraj altı kaldığını söyledi. Sonuçların kendi anketleri ile birebir örtüştüğünü kaydeden Kulat, "halkımız basireti ve sağduyusunu ortaya koymuştur" derken, "seçim tecrübelerime dayanarak bu sonuçların tabloyu gösterdiğini söyleyebilirim" dedi.

Ancak Kulat'ın 6 saat sonra CNN Türk'teki yorumları ise şaşkına çevirdi. Açılan sandık oranı yükselip, AK Parti'nin iktidarı kaybettiği, HDP'nin yüzde 13'e ulaştığı saatlerde CNN Türk'te konuşan Kulat bu kez bambaşka bir "seçim analizi" yaptı. Kulat A Haber'deki analizinin üstünden 6 saat geçtikten sonra CNN Türk'ye yaptığı değerlendirmede ise AK Parti'nin kendini sorgulaması gerektiğini, hatalarını masaya yatırması gerektiğini söyledi. Kulat, ortaya çıkan sonuçların yine kendi araştırmaları ile örtüştüğünü söylemekten de geri durmadı.

İşte Kulat'ın ibretlik iki seçim analizi: