BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.509,24
HABER /  GÜNCEL

Üniversitenin 'Bağış yap, dersten geç' duyurusu olay oldu!

Ege Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’nün resmi internet sitesinde yayınlanan duyuru şaşkınlık yarattı.

Abone ol

Ege Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Fakültesi'nin web sayfasında yer alan bir duyuru sosyal medyayı karıştırdı. Bir öğretim üyesinin, öğrencilerden ders geçmek için bağışta bulunduğunun iddia edilmesi üzerine, üniversite yönetiminden açıklama geldi. 

Ege Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’nün resmi internet sitesinde dün sabah saatlerinde Prof. Dr. Gökalp Kahraman imzalı bir duyuru yayınlandı. Topluma Hizmet Uygulamaları dersinden kalan öğrencilere hitaben yazılan duyuruda dersten kalan öğrencilerin devlet vakıflarına yapacakları 100 lira tutarındaki bağışı belgelemeleri durumunda 100 not ile geçebilecekleri bildirildi.

Duyuruda "Topluma Hizmet Uygulamaları dersini alanların dikkatine... Kalan öğrenciler Mehmetçik Vakfı’na, 15 Temmuz Şehitleri ve Gazileri Vakfı'na veya Kızılay’a 100 lira bağışlayıp, teşvik ederlerse 100 not ile geçerler. Prof. Dr. Gökalp Kahraman" ifadelerine yer verildi.

Ege Üniversitesi Rektörlüğü’nden yapılan açıklamada ise "Böyle bir uygulamamız yoktur. Bu bilgi ile ilgili tüm incelemeler başlatılmıştır" denildi.