BIST 9.700
DOLAR 32,53
EURO 34,96
ALTIN 2.430,07
HABER /  GÜNCEL

Üniversiteli kızlara cinsel saldırıya flaş ceza

Erzurum Atatürk Üniversitesi öğrencisi 12 kıza cinsel saldırıda bulundukları iddiasıyla yargılananan 8 sanıktan 5’i hapis cezası aldı.

Abone ol

ERZURUM Atatürk Üniversitesi öğrencisi 12 kız öğrenciye cinsel saldırıda bulundukları iddiasıyla yargılananan 1’i kadın 8 sanıktan 5’i, 22 yıl 4 ay ile 2 yıl 11 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı. 1 sanık beraat etti, 2 sanık hakkındaki dava düştü.

CEZA ALDILAR

Hürriyet'in haberien göre 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ’Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek, nitelikli cinsel saldırı, cinsel saldırıda yardım, yataklık, özel hayatın gizliliği ile şantaj, tehdit’ suçlarından yargılanan sanıklardan Y.Y., V.S. ve İ.A., 9 kızın şikayetinden vazgeçmesi üzerine 12 Eylül 2013 günü tutuksuz yargılanmak üzere tahliye oldu. 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında, N.U. beraat ederken, R.T. ile M.G.’nin dosyası ise kızların şikayetini geri alması nedeniyle düşürüldü.

5 SANIK MAHKUM

Y.Y. ’nitelikli cinsel saldırı, çocuğun nitelikli cinsel istismarı, birden fazla kişiyle ve silahla tehdit’ suçlarından toplam 22 yıl 4 ay 10 gün hapis cezasına mahkum edildi. Benzer suçlardan V.S. 8 yıl 7 ay, İ.A., 6.5 yıl, S.U. 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Kadın sanık H.İ.G.’ye ise ’cinsel saldırı eylemine yardım’ suçundan 2 yıl 11 ay hapis cezası verildi. Mahkeme heyeti, Y.Y., V.S., İ.S. ve S.U. hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmasını kararlaştırdı. Sanıkların cezası onanırsa cezaevine girecekler.

TEKNİK TAKİPLE KONUŞMALARI KAYDEDİLDİ

Atatürk Üniversitesi’nde öğrenim gören K.N., F.Z., E.Ş., G.A., H.A., H.Ş., B.K., E.K., T.Ş., N.U., S.D. ve Y.A.’ya 2011- 2012 yılları arasında cinsel saldırı, tehdit, şantajda bulunuldu. Şikayet üzerine Emniyet Müdürlüğü tarafından teknik takibe alınan 8 kişiden Y.Y., V.S. ve İ.A yakalandı ve 4 Aralık 2012 tarihinde tutuklandı. Sanıkların özellikle vaatlerde bulunup kandırdıkları kızlarla cinsel ilişkiye girdikleri ve sanıklar arasında teknik takibe takılan konuşmalar da dosyaya delil olarak kondu ve iddianamede yer aldı. 

"FELÇ ETTİM, AKLINI ÇIKARDIM"

Hürriyet'in haberine göre, sanıklardan kendini ’hafız’ olarak tanıtan İ.A.’nın üniversitelilerden S.D. ile görüştükten sonra, arkadaşı M.G.’yi arayarak telefonda, "Tek başına geldi. Aldım bunu atlama kulelerine götürdüm. Aklını başından aldım. Elinden tuttum, sırılsıklam aşık ettim. La o kadar saf, o kadar saf... Felç ettim, aklını çıkardım" dediği tespit edildi.