BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Üniversite tercihi yaparken bu 10 bölüme dikkat!

Üniversite tercihi yapan adaylar dikkat! Üniversite tercihi yaparken geleceği en parlak bölümlere göz atmayı unutmayın

Abone ol

Üniversitede hangi bölümü seçeceğinize mesleklerin sektördeki durumuna bakarak karar vermenizde fayda var.

İşte seçiminizi bir nebze kolaylaştırabilecek en çok işe yarayan 10 diploma..

1. Tıp

Dünyanın en saygın meslekler sıralamasında şüphesiz en başlarda yer alacak tıp bölümleri en yüksek maaşları kazanabileceğiniz iş imkanlarıyla dolu. Ancak tıp, her alanda olduğundan çok daha fazla sorumluluk gerektiren, sevmeyen birinin asla yapmaması gereken bir meslektir. Zira insan canının emanet edildiği doktorlar ve tıp sektöründe çalışanlar bir anlık dalgınlıkla büyük hüsranlara sebebiyet verebilir.

2. İşletme

İşletme diploması en jenerik diplomalardan biri olması sebebiyle her alanda geçerliliğini kanıtlamıştır. İşletme diplomasına pazarlama, yöneticilik ve hesap analizliği gibi beceriler de eklerseniz kolayca yükselebilir, istediğiniz maaşı kazanabilirsiniz.

3. Bilgisayar

Mühendislik olsun olmasın bilgisayarlarla ilgili her bölüm kesinlikle en kolay iş bulabileceğiniz alanlardan biridir. Modern çağın vazgeçilmezi haline gelen bilgisayar ile ilgili alanlarda çok fazla iş imkanı olduğunu hatırlatırız.

4. Hukuk

Hukuk alanında gerçekten yetkin ve becerikli biri olabilirseniz masasınız üzerindeki dosya sayısı asla azalmayacaktır. Herkesin elbet bir gün ihtiyaç duyacağı adaleti sağlayan tarafta olmak oldukça saygın bir çevre de kazanmanıza yardımcı olur.

5. Eğitim

Dünyada ve ülkemizde her geçen gün daha fazla öğretmene ihtiyaç duyuluyor. Ancak öğretmenlik gerçekten isteyen ve eğitici gücü olan insanların seçmesi gereken bir dal. Gelecek nesilleri yetiştireceğinizin bilincinde hareket etmek gerekeceğinden sorumluluk sahibi biriyseniz öğretmen olmanızı öneririz.

6. Psikoloji

Psikoloji, önünüzde sonsuz kapı aralayan bir bölümdür. Sosyal projelerde çalışabilir, araştırmalara katılabilir ve daha pek çok alanda çalışabilirsiniz.

7. Mühendislik

Ne mühendisliği olursa olsun mutlaka size göre bir iş çıkacaktır. İnşaattan bilişim sektörüne, yer altından uzaydaki çalışmalara kadar her sektörde ve her alanda mühendislere ihtiyaç duyulur.

8. Siyasi Bilimler

Siyasi Bilimler okuduktan sonra politikacı olmak zorunda değilsiniz. Siyasetle ilişkili bir gazetede köşe yazarı veya muhabir de olabilirsiniz. Siyasi Bilimler, kişiye pek çok açıdan büyük katkı sağlar. Siyasete merakınız varsa Siyasi Bilimler Fakültesi'nin yolunu tutmanızı öneririz.

9. Otel ve Restoran İşletmeciliği

Hayatımızdan istesek de çıkaramayacağımız zorunluluklardan biri barınma ve yeme ihtiyacıdır. Zincir mağazalar ve sıkı bir yönetimle milyonlar kazanabilirsiniz.

10. İngilizce

Günümüzde hemen herkes genellikle İngilizce başta olmak üzere en az bir dil biliyor. O nedenle ne işime yarayacak diyebilirsiniz. Lakin bilinen dil seviyesi genelde sürekli iletişim için yeterli olmadığından İngilizce diplomasıyla istediğiniz şirkette kolayca pozisyon elde edebilirsiniz. Yanına halkla ilişkiler, gazetecilik, reklamcılık gibi artı beceriler de eklerseniz iş hayatında rahatlıkla yükselebilirsiniz.