BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,81
ALTIN 2.494,04
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Üniversite sınavı 2018 ne zaman yapılacak?

Üniversite sınav sistemi Yükseköğretim Kurumları Sınavı 2018 ne zaman yapılacak? YÖK başkanı Yekta Saraç son dakika açıklama yaparak yeni üniversite sınav sistemiyle ilgili bilgi verdi. Üniversite sınavı Yükseköğretim Kurumları sınavı bilgiler haberimizde.

Abone ol

2 milyondan fazla öğrenci bu yıl ilk kez Yükseköğretim kurumları Sınavı olarak yapılacak. Hafta sonu yapılacak olan sınav sistemi 2 oturumda gerçekleşecek. Peki üniversite sınavı 2018 ne zaman yapılacak?

Yeni sınav sisteminin değişmesiyle birlikte öğrenciler sınav tarihini merak ediyor. Bu yıl Nisan ayında başlamayacak olan sınavları Haziran ayında iki oturumda yapılacak. Hafta sonu yapılacak olan üniversite sınavının net tarihi henüz kesinleşmedi. 

ÜNİVERSİTE SINAVI 2018 NE ZAMAN YAPILACAK?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı haziran ayında yapılacak. Bir hafta sonu yapılacak olan sınavın tarihi henüz netleşmedi. YÖK başkanı Yekta Saraç konuyla ilgili olarak, "Bu giriş sisteminin usul ve esaslarının belirlenmesi YÖK’e has. Ama ÖSYM’nin de bir sınav takvimi var. ÖSYM başkanı ile bu hususu müzakere edeceğiz" ifadelerini kullandı.

2018'de üniversiteye giriş yeni sınav sistemi nasıl olacak?