BIST 9.080
DOLAR 32,46
EURO 35,09
ALTIN 2.324,05
HABER /  GÜNCEL

Üniversite panosunda skandal yazı

Geçen haftalarda sergi açılışında öğrencilere sıcak şarap dağıtılmasıyla gündeme gelen Anadolu Üniversitesi'ndeki duvar yazıları görenleri şaşkına çeviriyor.

Abone ol

Geçtiğimiz günlerde okul içerisindeki bir sergi açılışında kazanda kaynatılarak öğrencilere sıcak şarap dağıtılmasıyla gündeme gelen Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, şimdi de kantindeki panolara küfürlü, cinsel içerikli yazıların yazılması ve erotik resimlerin çizilmesiyle görenlerin tepkisini çekiyor.

Öğrencilerin fikirlerini belirtmesi amacıyla fakülte içerisine kurulan panoda yazılanların çoğu, cinsel ve küfür içerikli yazı ve resimlerden oluşuyor. Panoda en çok tepkiyi ise cinsel organ ile erotik resim çizimleri dikkat çekiyor. Öğrencilerin eğitimle ilgili fikirlerini yazmaları için hazırlanan söz konusu panolarda yer alan yazılardan bazıları şöyle:

"Eşcinseller bu fakültede var", "Hepimiz e...cinseliz", "N... sapına kadar", "Ben bir kız alemmeye v.is", "Bunu yazan..T. okuyanı.k...", "Bende g..üm", "İ... olmak istiyorum", "G... verenler içinizde", "İ... O.." 



Yüzlerce öğrencinin uğrak yeri olan kantindeki panolara çok sayıda cinsel organ ve çıplak insan resimlerinin yanı sıra iç çamaşır resimleri bile çizilmiş. Panolarda fakültede görev yapan öğretmenler için bile cinsel içerikli ve hoş olmayan sözlerin yer aldığı görülüyor.

Okul yönetiminin söz konusu panolara bu şekilde yazı yazılması ve resim çizilmesini müsaade etmesi ise dikkat çekiyor. Fakülteyi ziyaret eden Ö.T. isimli bir vatandaş ise 'Fakülte görevlileri böyle bir çirkinliği nasıl izin veriyor?' diye tepki gösterdi. Ö.T., 'Bu ne biçim çağdaşlık, bu ne biçim eğitim merkezi. Böyle bir eğitim merkezi olabilir mi? Burada yazılanların köprü altlarına yazılanlardan farkı yok. Burası köprü altımı yoksa bir eğitim merkezi?' diye konuştu.