BIST 9.076
DOLAR 32,32
EURO 35,10
ALTIN 2.300,89
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Üniversite öğrencilerine 9 yıl hapis

Dicle Üniversitesinde izinsiz gösteri düzenledikleri gerekçesiyle 4 üniversiteli hakkında, 1 yıl 8 ay ile 9 yıl 2 ay arasında hapis cezaları verildi.

Abone ol
Dicle Üniversitesinde izinsiz gösteri düzenledikleri gerekçesiyle yargılanan 4 üniversiteli hakkında, 1 yıl 8 ay ile 9 yıl 2 ay arasında hapis cezaları verildi.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında, tutuklu sanıklar Ferhat Yiğit, Sedat Usal ve Harun Turan hazır bulundu. Tutuksuz yargılanan Erdal Çetin ise duruşmaya katılmadı.

Cumhuriyet savcısı duruşmada mütalaasını tekrarladı. Mütalaada, sanıkların 15 Ekim 2008 tarihinde Dicle Üniversitesi (DÜ) kampüsünde basın açıklaması, yürüyüş ve oturma eylemi gerçekleştiren grup içerisinde yer aldığı belirtilerek, ''Grubun gerek attığı sloganlar, gerek taşıdığı kartonların renklerindeki seçim, gerekse konusu itibariyle açıkça kampüs içerisinde yasa dışı PKK terör örgütünün propagandasını yaptığı anlaşılmıştır'' denildi.

Mütalaada, söz konusu grubun üniversite içerisinde bulunan sınıflara girip slogan atarak, öğrencileri dışarı çıkarmaya zorladıkları ve ders yapılmasını engelledikleri ifade edildi.

Sanık avukatları, dosyada atılı suçlamalar için yeterli delil bulunmadığını savunarak, müvekkillerinin tahliye ve beraatını talep etti.
Mahkeme heyeti, verdiği kısa bir aranın ardından sanıkları, TCK'nın ''Terör örgütünün propagandasını yapmak'', ''Örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek'', ''Eğitime engel olmak'', ''Kamu malına zarar vermek'' ve ''Kasten adam yaralama'' suçlarını düzenleyen ilgili maddelerinden 1 yıl 8 ay ile 9 yıl 2 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırdı.