BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 35,03
ALTIN 2.306,17
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Üniversite LYS taban puanları 2015 ÖSYM

Üniversite LYS taban puanları 2015 ÖSYM tercih kılavuzunda. Boğaziçi, İstanbul, ODTÜ, Marmara, Koç, İTÜ, Bilkent Üniversitesi taban puanları haberimizde.

Abone ol

LYS sonuçları açıklandı şimdi sıra üniversite tercihlerinde.

Üniversite tercih hakkı kazanan adaylar ise üniversite LYS taban puanları 2015 verilerini arıyor.

Aralarında Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, ODTÜ, İTÜ, Marmara Üniversitesi, Ege Üniversitesi, 9 Eylül Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi'nin bulunduğu üniversite taban puanları ve kontenjanları ÖSYM ÖSYS Tercih Kılavuzu'nda açıklandı. 

Üniversite taban puanlarına haberimizdeki tercih kılavuzu linkinden ulaşabilirsiniz. Aşağıdaki tercih kılavuzu linkinden hem üniversitelerin taban puanlarını hem de bölümlerin taban puanları görebilirsiniz.

ÖSYM TERCİH KILAVUZU ÜNİVERSİTE TABAN PUANLARI 2015 VE KONTENJANLARI


isletme-hukuk-tip-psikoloji-pdr-universite-taban-puanlari-2015.jpg
İŞLETME, HUKUK, PSİKOLOJİ, PDR, TIP TABAN PUANLARI

Üniversite adaylarının taban puanlarını en çok merak ettiği bölümlerin başında İşletme, Hukuk, Psikoloji, PDR ve Tıp, Mimarlık, Mühendislik Fakülteleri taban puanları geliyor. Üniversite adayları tercih etmek istedikleri bölümlerin üniversitelere göre taban puanlarını da haberimizdeki tercih kılavuzunu tıklayarak öğrenebilirler.

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ NE ZAMAN?


2015 Üniversite tercihleri ne zaman yapılacak? sorusunun yanıtı da ÖSYM ve YÖK'ten geldi. Yapılan açıklamaya göre, üniversite tercihleri 6 Temmuz pazartesi günü başlayacak, 14 Temmuz Salı günü sona erecek.  

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

Üniversite tercihleri için yalnızca internet üzerinden yapılan başvurular dikkate alınacak. Adayların e-posta, posta vs. gibi yöntemlerle ÖSYM'ye yaptıkları tercih başvuruları kabul edilmeyecek.

Üniversite tercihleri ÖSYM'nin aday işlemleri sayfası ais.osym.gov.tr adresinden yapılacak. Üniversite tercihi yapacak adayların sisteme TC Kimlik Numarası ve ÖSYM Aday İşlemleri Şifresi'yle giriş yapmaları gerekmektedir. 

üniverite lys taban puanları 2015.jpg 

LYS sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı şimdi öğrenciler aldıkları LYS puanıyla girilecek bölümleri araştırıyorlar. LYS tercih robotu ile hangi bölümlere girebileceğinizi, tercih edebileceğiniz 4 yıllık bölümleri öğrenebilirsiniz. 



Yapmanız gereken LYS tercih robotuna girdikten sonra 2015 LYS puanınızı yazmanız gerekiyor. Sistemde önünüze açılan alanda zorunlu olarak doldurmanız gereken bölüm aşağıdaki resimdeki alan. 
lys-tercih-robotu.jpg

LYS tercih robotunda hangi puan türüyle girilecek bölümleri listelemek istediğinizi belirliyorsunuz. Ardından isterseniz 4 yıllık bölümleri seçebiliyor veya hangi şehir ya da ülkede okumak istediğinizi belirtebiliyorsunuz. Bu tercihleri yaptıktan sonra gönder tuşuna basınca LYS puanıyla girilen bölümler ve tercih edebileceğiniz 4 yıllık okulların listesi geliyor.