BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,88
ALTIN 2.430,40
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Üniversite gençleri onu çok seviyor

Üniversitelerin aranan ismi haline gelen Hasan Yıldız’ın sohbetleri öğrenciler tarafından oldukça ilgi görüyor.

Abone ol

Ünlü Yapımcı- Yönetmen Hasan Yıldız, üniversitelerde gerçekleştirdiği ‘Kariyer Sohbetleri’ ile gençlerin gelecekle ilgili kaygılarını gideriyor ve onlara umut ışığı oluyor.

Üniversite öğrencilerinin en büyük kaygısı, gelecek endişesi ve işsizlik. Ülkemizdeki işsizliğe, her geçen gün artan üniversite sayısı ve bu sayıyla birlikte yeni mezunların eklenmesi, gençlerin gelecekle ilgili kaygısının daha da artmasına neden oluyor. Üniversiteli gençler, bir taraftan yoğun eğitim temposu içerisinde mücadele ederken bir taraftan da gelecekle ilgili çözüm bulmaya çalışıyor. İşte tam bu noktada gençlerin imdadına genç işadamı Yapımcı- Yönetmen Hasan Yıldız yetişiyor.

Yapımcı- Yönetmen Hasan Yıldız, ‘Kariyer Sohbetleri’ne aslında bir rica üzerine başlamış. Gelen bir davet üzerine, iş ve medya dünyasındaki deneyimlerini anlatan Yıldız’ın konferansı öğrenciler tarafından oldukça ilgi görmüş ve salon dolup taşmış. Konferans sonrası ise öğrencilerin ilgi ve alakası devam etmiş, gelecek ve kariyerle ilgili yoğun bir soru yağmuruna tutulmuş.

Yıldız’ın bu sohbetini duyan diğer üniversite, öğrenci ve kulüplerinden davetler gelmeye başlamış. Hasan Yıldız, gençlerimizin geleceğe daha umutlu bakmaları için, gelen bu teklifleri geri çevirmemiş ve ‘Kariyer Sohbetleri’ serisine başlamış. Yıldız, ülkemizin geleceği için önemli bir sosyal sorumluluk projesi haline gelen ‘Kariyer Sohbetleri’ni, hiçbir ücret almadan gerçekleştirmeye devam ediyor. Ancak, talepler o kadar fazla ki Genç İşadamı, kendi işlerini bile ihmal etmek zorunda kalmış.

Türk televizyonlarının en sevilen programlarının altında imzası bulunan Hasan Yıldız’ın üniversiteli gençlerle bir araya geldiği “Kariyer Sohbetleri” 2015 yılının en önemli sosyal sorumluluk projelerinden birisi olarak kabul ediliyor.

HASAN YILDIZ KİMDİR?

Peki, üniversite gençlerin umudu olan, her sohbeti yoğun ilgi gören Hasan Yıldız Kimdir? Aslen Erzurumlu olan Hasan Yıldız, 1974 yılında Ankara’da dünyaya gelmiş. Çocukluğunda ayakkabı boyacılığı yapıp aile ekonomisine katkıda bulunmaya çalışan Hasan Yıldız, bir yandan eğitimine devam ederken diğer yandan iş hayatına atılmış.
Hasan Yıldız, iş dünyasında, azmi, kararlılığı ve çalışkanlığı ile kısa sürede başarı basamaklarını tırmanırken, bir yandan da dünyadaki gelişmeleri takip ediyor, projelerini bu vizyon çerçevesinde hazırlıyordu.

ULUSLARARASI ORGANİZASYONDA ARANAN İSİM OLDU

Bu bakış açısını kendisine prensip kabul eden Hasan Yıldız, bugün ulusal ve uluslararası platformda Türkiye’nin en başarılı iş adamları arasında ve kurucusu olduğu Yıldızlar Tanıtım Organizasyon LTD ŞTİ, kuruluşundan bugüne uzman kadrosuyla organizasyon ve prodüksiyon alanında pek çok başarılı projeye imza atıyor.

TELEVİZYONLARDA BAŞARILI PROGRAMLARA İMZA ATTI

Hasan Yıldız; özellikle ‘Medya’ dünyasında hazırladığı özgün projelerle adından sıklıkla söz ettiriyor. TRT 1 ekranlarında yayınlanan Gez Göz Arpacık programı, uzun bir süre en çok izlenen Anadolu programı olmuş ve hafızalarda da yer etmiş. TRT Haber kanalında yayınlanan, ülkedeki tüm üniversiteler gezerek şehirler-üniversiteler arasındaki işbirliğinin ele alındığı şehir ve üniversite programının ise sunuculuğunu bizzat kendisi üstlenmiş ve yılın en iyi programı ödülünü almıştı. Aynı kanalda yayınlanan Kariyer ve İş Rehberi, Yeni Eğilimler, Turizm, Aile Hekimi, Siyaset Sözlüğü, Vakıfname gibi önemli programlar, Yıldız’ın başarılı yapımları arasında yerini aldı.

Yıldız ayrıca, TRT AVAZ kanalının, uzun soluklu programları arasında yer alan Kervan, Altın Eserler, Sır-ı Anadolu, Sultanların İzinde ve 2010 yılının en iyi belgesel programı seçilen Bir Kent Hikayesi adlı çalışmaları yayınlanmış. TRT BELGESEL kanalında uluslararası krizlerin anlatıldığı dış politika programı Diplomatik Fay Hatları ve docu drama tarzında hazırlanan Devlet-i Aliyye adlı programın da yapımcılığını üstlenen Yıldız, TRT Okul kanalında ise “Kripteks” yarışması ile gençlerin gönlünü kazanmış. Üniversite gençlerimizin katıldığı yarışma, tüm dünyada gençlere yönelik yapılan alışılmış yarışmaların dışında siyasi tarih ve sanat tarihi gibi ciddi alanları, çok hareketli, eğlenceli bir hale getirerek yakaladığı farklı tarz ve format ortaya koymuş, ilk defa denenen bu sunum kısa sürede izleyiciden tam not almış, ekran başına kilitlemişti.

“GİDECEK YÖNE BELLİ OLMAYAN GEMİYE RÜZGAR YARDIM ETMEZ”

Yoğun iş temposunda gelecek nesillere de vakit ayırmayı ihmal etmeyen Hasan YILDIZ, ülkemizin her köşesindeki üniversiteleri gezerek gençlerle bir araya geliyor ve tecrübelerini paylaşıyor. Yıldız Kariyer Sohbetleri ile ilgili “Gideceği yönü olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım etmez derler. Biz gençlerimize rüzgar olmak değil, onların yelkenlerini hangi yöne çevirmeleri gerektiğini anlatıyoruz” diyerek özetliyor.

“KADINA ŞİDDETE HAYIR”

Hasan Yıldız’ın sevilen bir yönü ise konferanslarının sonunda gerçekleştirmiş olduğu sosyal sorumluluk etkinliği. Konferans boyunca gençlerle çok sıcak diyaloglar kurarak iş hayatı ve medya alanındaki tecrübelerini aktaran Yıldız, her konferansın sonunda izlettiği ‘KADIN’ temalı kısa filmin ardından çok önemli bir soruna dikkat çekerek, salonları dolduran gençlerle birlikte “KADINA ŞİDDETE HAYIR” diyerek tüm dünyaya haykırıyor.