BIST 9.548
DOLAR 32,52
EURO 34,62
ALTIN 2.488,74
HABER /  POLİTİKA

Unakıtanın iftarında kriz

Bir dizi temaslar için Edirne'ye gelen Maliye Bakanı Unakıtan için verilen iftar yemeğinde protokol krizi yaşandı.

Abone ol

AK Parti Edirne İl Teşkilatının Selimiye Taş Odalarda verdiği iftar yemeğinde CHP li Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi protokolde kendisine yer ayırılmadığı gerekçesiyle yemeği terketti.

Başkan Sedefçi`nin arkasından giden AKP`li Belediye Meclis üyesi Oğuz Özyurt`ta Sedefçi`yi tekrar yemeğe geri dönmeye ikna edemedi.

Kendisinin bir kentin Belediye Başkanı olduğunu belirten Hamdi Sedefçi, ¨Bir bakan yemeğinde benim yerim belli. Tepkimi koyarak terk ettim yemeği. Benim yerim protokol yemeğinde valinin yanıdır. Beni kenara atmışlar. Kentin Belediye Başkanı olmaktan çıkartarak sıradan bir insan muamelesi yaptılar. Hiç hoş değil. Sağlık olsun. Kim yaptığın bilmiyorum ama yanlış yaptılar¨dedi.

Durumu gazetecilerden öğrenen Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ise `Çok üzüldüm. Olmaması lazım. Benim haberim yok. Olmaz böyle birşey. Organizasyonun hatası. Haberim olsaydı Hamdi Sedefçi`yi kendi yanıma alırdım. Kendisi çok büyük nezaket gösterdi ve bugün hep yanımızda oldu. Bundan çok büyük üzüntü duydum. Olmaması lazım¨dedi ve daha sonra Sedefçi`yi cep telefonu ile arayarak organizasyon adına özür diledi