BIST 9.042
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.300,61
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Umut Oran'ın mektubuna Bülent Turan'dan cevap

CHP'li Umut Oran'ın, Fuat Avni ile ilgili iddialardan sonra milletvekillerine gönderdiği mektuba karşılık AK Parti'li Bülent Turan da bir mektupla karşılık verdi.

Abone ol

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran'ın TBMM' de bulunan tüm milletvekillerine göndermiş olduğu, hakkındaki iddialarla ilgili olarak tüm parlamenterleri birlikte hareket etmeye çağıran mektubuna, AK Parti İstanbul Milletvekili Av. Bülent Turan'dan yanıt geldi.

Bülent Turan, Umut Oran'a cevaben kaleme aldığı mektupta ''Vaktiyle ve halen 'iftira kampanyalarına' çokça destek verdiğinize şahit olduğum için ‘sadece kendinize adalet isteyen’ tavrınızı ibretle izliyorum. Umut Oran'a bakınca, yaptığı açıklamalarla, girdiği polemiklerle ve attığı tweetlerle 'suçlu olduğu ispat edilmemiş' pek çok siyasiye saldıran, her iftirayı/dedikoduyu, sizin tabirinizle her komployu 'yasama üyesi' diğer arkadaşlarının hakkını gözetmeden milletvekilliği kimliğinin verdiği etki gücünü de kullanarak yayan, iftirayı kurumsallaştıran medya organlarının müdavimi bir siyasetçi profili görüyorum' dedi.

İşte o mektup;

Sayın Umut Oran,

Tarafımıza gönderdiğiniz mektubunuzu aldık. Mektubunuzda 'bir komplo saldırısına' maruz kaldığınızı iddia ediyor, biz siyasileri uyararak aynısının bizim başımıza da gelebileceğini hatırlatıyorsunuz. Bunun şahsınıza değil, meclise yapılan bir hakaret olduğunu söylüyorsunuz. Hakkınızdaki vahim iddialarla ilgili, bizi hep birlikte hareket etmeye ve tepki vermeye davet ediyorsunuz.

Sayın Oran,

Çağrıda bulunduğunuz hassasiyetin gerekliliğini çok iyi anlıyoruz; zira, ben de dahil olmak üzere, AK Partili vekiller, maruz kaldığınızı iddia ettiğiniz 'iftira kampanyası' ve 'komplo'larla hemen her gün karşılaşıyor, mütemadiyen mesnetsiz haberlerle mücadele ediyoruz. Hepimiz, sadece şahsını değil, ailesini, şerefini hedef alan asılsız iftira haberlerinin haksızlığını ortaya çıkarmak için yoğun bir mesai harcıyoruz. AK Partili vekiller olarak bu konuda çok idmanlı olduğumuzdan, ne hissettiğinizi tecrübeyle biliyoruz.

Şahsım adına diyebilirim ki, adaleti tesis etmek için senelerini vermiş bir hukukçu olarak 'Masumiyet karinesine' elbette inanıyorum. Her ne kadar mektubu mütemadiyen 'milletvekilliği sıfatınızı' vurgulayarak yazmış olsanız da, sadece siz değil her insan suçu kanıtlanmadığı sürece masumdur.

Ancak, şunu da ifade etmek istiyorum ki vaktiyle ve halen 'iftira kampanyalarına' çokça destek verdiğinize şahit olduğum için ‘sadece kendinize adalet isteyen’ tavrınızı ibretle izliyorum. Umut Oran‟a bakınca, yaptığı açıklamalarla, girdiği polemiklerle ve attığı tweetlerle 'suçlu olduğu ispat edilmemiş' pek çok siyasiye saldıran, her iftirayı/dedikoduyu, sizin tabirinizle her komployu 'yasama üyesi' diğer arkadaşlarının hakkını gözetmeden milletvekilliği kimliğinin verdiği etki gücünü de kullanarak yayan, iftirayı kurumsallaştıran medya organlarının müdavimi bir siyasetçi profili görüyorum. Sizin böyle zamanlarda durduğunuz yere baktığımda, ‘iftirayı’ kurumsal bir söylem haline getiren partinizin bugüne kadarki karnesindeki payınızı düşündüğümde yazdığınız mektupla açık çelişkiler içeren bir tavırla karşılaşıyorum. Zira hepimiz şahit olduk ki CHP Grup Toplantılarında ne olduğu belirsiz, yasa dışı yöntemlerle elde edilen tapeler kamuoyuna dinletildi ve siz ses çıkarmadınız.

Mektubunuzda hukuk yollarına başvurdum diyorsunuz, yani 'suçlu olmadığınızı' kanıtlamak için adalete sığınıyorsunuz. AK Partili vekiller sizin ve sizin gibilerin iftiralarıyla mücadele etmek için çırpınırken, adalete koşarken hem bu ülkenin hakimlerini, hem milletvekillerini aşağılıyordunuz, 'AKP hukuku' diyordunuz. Bu nedenle, size mektubunuzun özü olan ‘hukukun ve adaletin bir gün herkese lazım olacağı’ fikrini bu kötü deneyim sonrası sık sık hatırlamanızı naçizane olarak tavsiye ediyorum.

Mektuptaki şu ifadenizi de sadece kendiniz için değil, Türkiye‟nin tüm yurttaşları için size hatırlatması açısından odanıza asılmak üzere çerçevelettirip şahsınıza yolluyorum: ''(…)Yaşamın içerisinde birçok olumsuzluklar var ve bu olumsuzluklar hep başkalarının başına geliyor denilebilir, ancak unutmamalıyız ki bir gün siz de bir diğer yurttaşın başkası olabilirsiniz.”

11/03/2015

Saygılarımla,