BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,96
ALTIN 2.422,30
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Umut Oran: Kılıçdaroğlu iyi insan ama...

1 Kasım seçimlerinin sonrasında CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı genel başkanlık adaylığını ilan eden Umut Oran, "Kemal Bey dürüst, çalışkan bir insan. Ancak bazen iyi insanlar da başarısız olabiliyor" dedi.

Abone ol

Eski İstanbul Milletvekili Umut Oran, 1 Kasım seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından, genel başkanlığa aday olduğunu ve CHP'de ‘olağanüstü kurultay’ talebini açıklamasının ardından "Ortada acil bir durum var. Hastalığın ölümcül olmaması için müdahale edilmesi şart. Kemal Bey dürüst, çalışkan bir insan. Ancak bazen iyi insanlar da başarısız olabiliyor" dedi.

Habertürk'e konuşan Oran, genel başkanlığa aday olmasının gerekçesinin 'kişisel bir sebep'ten kaynaklanmadığını vurgulayarak, CHP lideri Kılıçdaroğlu için, "Ortada başarılı olmayan bir sonuç var. Başarısızlığın, başarıymış gibi sunulması yanlıştır. Sayın genel başkanla kişisel bir sorunum yok. İyi, dürüst, çalışkan bir insan. Bunlara hiçbir şekilde itiraz etmiyoruz. Ama bazen iyi insanlar da başarısız olabiliyor." diye konuştu.

İşte Oran'ın o açıklamaları:

"BÖYLESİ DAHA ŞIK OLUR"

Şu andaki mevcut kurultay delegeleri 3 yıldır bu partinin sorumluluğunu, yükünü çekiyor. Her şekilde bu arkadaşlarımızın tarlada izi var. O zaman bu arkadaşların söz söylemesi lazım. İyiye "İyi", kötüye "Kötü" demesi lazım. Bunun için sayın genel başkan, kurultay delegelerinin imzasına gerek kalmadan olağanüstü kurultayı toplamalı. Böylesi daha şık olur.

ACİL DURUM VAR

Olağan kurultay 2 ay sonra yapılacak. Oysa masaya yatırılması gereken acil bir durum var. Bu hastalığın ölümcül olmaması için müdahale edilmesi şart. Bunun yolu da olağan değil, olağanüstü kurultaydan geçer. Olağan kurultaya, genel merkezin lehine yapılandırılmış bir delegeyle gidilmemeli.