BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,83
ALTIN 2.416,15
HABER /  GÜNCEL

Umreye gidecekler için güzel haber!

Önümüzdeki yıl umreye gideceklere Diyanet’ten iyi haber geldi. Vatandaşlar isterlerse Umre masraflarını 6 taksitle ödeyebilecek.

Abone ol

Diyanet İşleri Başkanlığı'nca 2017 Umre programı kapsamında kutsal topraklara gitmek isteyenlere ilk kez taksit olanağı sağlanacak. Elazığ İl Müftüsü Peyami Güngör, Umre kayıtlarının 31 Ekim itibarıyla başladığını anımsattı.

Diyanet'in bu yıl 7, 11, 14, 20 ve 24 günlük Umre programları düzenlediğini dile getiren Güngör, fiyatların 950 ile bin 950 dolar arasında değiştiğini belirtti.

ÖDEMELER TAKSİTLENDİRİLECEK

Güngör, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca bir ilk olarak Umre ücretlerinde taksitlendirme yoluna gidileceğine işaret ederek, "Umre'ye gidecek olanlar ödemelerini 4 veya 6 taksitle yapabilecek ve hiçbir fark alınmayacak. Taksit imkanı sadece özel şirketlerde vardı. Bu yıl Diyanet de bu imkanı sağladı" diye konuştu.

İNTERNETTEN KAYIT YAPILABİLİR

Peyami Güngör, Umre'ye gitmek isteyenlerin umre programını belirleyip ilgili bankaya ücretini peşin ve taksitli olarak yatırdıktan sonra, kendisine en yakın müftülüğe giderek veya http://hac.diyanet. gov.tr adresinden internet ortamında kaydını yaptırabileceğini dile getirdi. Güngör, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sömestr tatilinde öğretmen ve öğrencilere özel 11 günlük Umre programı gerçekleştireceğini aktardı.