BIST 9.768
DOLAR 32,56
EURO 35,01
ALTIN 2.438,00
HABER /  GÜNCEL

Ümraniye'de sokak arasında fabrikaya tepki

Ümraniye Yukarı Dudullu Yeşilova sokağı sakinleri, bir işyeri nedeniyle adeta kabus yaşıyor.

Abone ol

Yukarı Dudullu mahallesi Yeşilova sokağında oturan aileler, gürültülü çalışan fabrikanın 1 km ileride bulunan organize sanayi bölgesine taşınmasını istiyor.
 
Mahalle arasında çalışan "Efe Mobilya-mimarlık" adlı bir fabrikanın çalışırken yaydığı ses, orada ikamet eden aileler için dayanılmaz bir hal alıyor.

Üstelik işyeri önünde malzemelerin indirme bindirme sırasında sokak adeta kilitleniyor. Diğer araçlar ve yayalar o noktadan geçerken büyük zorluk yaşıyor.

Mahalle sakinleri ilgili birimlere şikayette bulunsa da sonuç alamadı. Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (Bimer) ihbar-şikayet başvrusu yapıldı. Yetkililer başvuruyu Büyükşehir'e yönlendirdi, onlar da sorunu Ümraniye Belediyesi'ne havale etti.
 
Ümraniye Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü'ne bağlı ekipleri, söz konusu işyerinde cihazlarla ilgili ses ölçümü yaptı ancak bir sonuç çıkmadı.

Son çare olarak imza toplayacak olan mahalleli, işyerinin taşınması için hazırlayacakları dilekçeyi Ümraniye Kaymakamlığı'na vermeyi planlıyor.
 
Kurumlar topu birbirine atarken Yeşilova sokağı sakinleri, çalışan fabrikanın gürültüsüyle baş başa kalmaya devam ediyor.