BIST 9.792
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.435,24
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ümraniye'de bin 263 kursiyer mezun oldu

Ümraniye Belediyesi Meslek Edindirme Kursları, ele emeği göz nuru eserlerini yılsonu sergisinde sanatseverlerin ilgisine sundu.

Abone ol

23 ayrı branştan eserlerin yer aldığı serginin açılışında ayrıca 1.263 kursiyer mezun olarak sertifika aldı.

Ümraniye Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Meslek Edindirme Kursları, 2009-2010 sezonu eserlerini düzenlediği bir sergiyle sanatseverlerin ilgisine sundu. Serginin açılışı, düzenlenen bir törenle yapıldı. Törene Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra, Ümraniye Kaymakamı Mehmet Ali Yıldırım, Ak Parti İlçe Teşkilatı Başkanı Celal Erdoğan, İlçe Milliği Eğitim Müdürü İlyas Tekin, Ümraniye Halk Eğitim Merkezi Müdürü Melek Keleş, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, muhtarlar, kursiyerler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

BAŞKAN HASAN CAN: ‘ESERLER GURUR VERİCİ’

Törende bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, sergide yer alan eserlerden dolayı kurs hocaları ve kursiyerleri tebrik etti. Göreve geldikleri günden bu yana, sosyal ve kültürel belediyecilik hizmetlerine hep ayrı bir hassasiyet gösterdiklerini ifade eden Başkan Hasan Can, bu nedenle Meslek Edindirme Kursları çalışmalarına büyük önem verdiklerini söyledi. Buralarda görev alan herkesin büyük bir özveri ile çalıştığının altını çizen Başkan Hasan Can, ‘bu sergide yer alan birbirinden güzel eserler ve binlerce hanım kardeşimizin bu kurslardan sertifika alması bunun birer göstergesidir’ dedi.

Daha sonra, Meslek Edindirme Kursları’ndan mezun olan kursiyerlere sertifikaları verildi. Bazı kursiyerlere sertifikaları kendisi takdim eden Başkan Hasan Can, eserlerinin gurur verici olduğunu söyledi. Törende bu yıl mezun olan 1.263 kursiyer sertifika aldı. Sertifika töreninin ardından, kursiyerler tarafından yapılan eserlerin yer aldığı yılsonu sergisinin açılışı yapıldı. Serginin açılış kurdelesini Başkan Hasan Can ve konuklar birlikte kesti. Konuklar sergiyi gezerek kursiyerlerden eserler hakkında bilgi aldı. Sergide müzik kursunda eğitim alan çocuklar, Başkan Hasan Can’a hünerlerini gösterdi. Sergi 15-26 Haziran tarihleri arsında, 09:00-22:00 saatleri arasında açık kalacak.

BAŞKAN HASAN CAN’I DUYGULANDIRAN ŞİİR

Öte yandan Törende Ümraniye Belediyesi okuma yazma kurslarından mezun olan kursiyerlere de sertifikaları verildi. Halime Özer isimli Ümraniyeli bir vatandaş, Ümraniye Belediyesi’nin verdiği kurstan okuma yazma öğrendikten sonra Başkan Hasan Can için yazdığı şiiri okudu. Şiir Başkan Hasan Can’ı duygulandırırken, konuklardan da büyük alkış aldı.

Ümraniye Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü bünyesinde Ümraniyeli hanımlara toplam 23 branşta, 12 ayrı kültür merkezinde eğitim veren Meslek Edindirme Kursları’nda giyim, mefruşat, stilistlik, modelistlik, resim, ebru, hat, tezhip, minyatür, sağlık ve ilkyardım, çocuk gelişimi, bilgisayar, web tasarım, yemek-sunum, yabancı dil, ev dekorasyonu, ahşap boyama, kumaş boyama, ahşap rölyef, takı-aksesuar, tel kırma, makine nakışı ve el nakışı alanlarında kurslar veriliyor. Kurslardan 2004 yılından bu yana 17.110 kursiyer mezun oldu.