BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,13
ALTIN 2.303,58
HABER /  GÜNCEL

Ümraniye Belediyesi kardeş belediye protokolü imzaladı

Ümraniye Belediyesi, Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'nın Stari Grad Belediyesi ile kardeş belediye protokolü imzaladı.

Abone ol

Fatih Sultan Mehmet Han’ın Bosna-Hersek’i fethi sonrası Hıristiyan rahiplere verdiği “Ahidname”nin 550. Yıldönümü sebebiyle Saraybosna Başçarşı’da program düzenleyen Ümraniye Belediyesi, daha önceden planlanan Saraybosna’nın Stari Grad Belediyesi ile kardeş belediye protokolü imzaladı. Stari Grad Belediye binasında düzenlenen törene, Stari Grad

Belediye Başkanı İbrahim Hacibayriç, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Stari Grad Belediye Meclisi Başkanı Vedran Dodis, AK Parti İstanbul Milletvekili İdris Güllüce, Eski AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Kansu, Türkiye'den yaklaşık 40 kişilik heyet ve diğer davetliler katıldı.

STARİ GRAD BELEDİYE BAŞKANI İBRAHİM HACİBAYRİÇ, “TÜRKİYE HER ZAMAN BOSNA-HERSEK’İN KARDEŞİ”

Stari Grad Belediye Başkanı İbrahim Hacibayriç, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin her zaman Bosna-Hersek'in kardeşi olduğunu, Türk vatandaşlarına hem Bosna Hersek'in hemde Stari Grad Belediyesi'nin kapısının her zaman açık olduğunu söyledi.

Hacibayriç, bugün gerçekleştirilen imza töreninin, önümüzdeki dönemde iki belediye arasında tüm alanlarda başarılı bir işbirliğinin sürdürüleceğine inandığını sözlerine ekledi.

ÜMRANİYE BELEDİYE BAŞKANI HASAN CAN, “ SARAYBOSNA VE BOSNA-HERSEK KALBİMİZİN BİR PARÇASIDIR”

Bosna Hersek ve Türkiye arasında destansı bir muhabbet olduğunu vurgulayan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can , "Biz hiç bir kardeşlik anlaşması yapmasak dahi, anlaşmayı yaptıktan sonra ne yapılması gerekiyorsa, böyle bir anlaşmayı yapmadan da yaparız. Sevdiklerinize ne kadar 'seni seviyorum' derseniz, o kadar muhabbet artar. Bu anlaşma da 'sizi çok seviyoruz' anlamına geliyor. Saraybosna ve Bosna Hersek kalbimizin bir parçasıdır" dedi.

Konuşmaların ardından Stari Grad Belediye Başkanı İbrahim Hacibayriç ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can kardeş belediye protokolünü imzaladı. Belediye başkanları ayrıca birbirlerine hediye takdim etti.