BIST 9.643
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.496,54
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Ümit Özdağ MHP'den ihracı sonrası ilk kez konuştu asıl mesele...

MHP'den ihraç edilen Gaziantep milletvekili Ümit Özdağ ilk kez konuştu. Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Ümit Özdağ, Başbakan ile görüşme öncesinde Bahçeli'ye neler söylediğini de açıkladı.

Abone ol

MHP'nin ihraç ettiği Genel Başkan adayı ve Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ ile MHP'li milletvekilleri Yusuf Halaçoğlu, Nuri Okutan ve İsmail Ok, TBMM'de basın toplantısı düzenlediler.

MHP'deki muhalif isimlerle medya önüne çıkan Ümit Özdağ, 'Mesele benim ihraç edilmem' değil diyerek asıl konunun başkanlık olduğunu söyledi. 

İhraç sonrasında ilk kez konuşan Ümit Özdağ, Başbakan Binali Yıldırım ile görüşmesi öncesinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye neler söylediğini açıkladı.

Başkanlık sistemi hakkında kendisine bilgi verdiğini belirten Özdağ şunları anlattı;

-"Sayın Bahçeli'ye başbakanla görüştüğü gün başkanlık divanından bazı arkadaşların da ricasıyla başkanlık veya partili cumhurbaşkanlığı sürecinin mevcut dış ve iç konjonktür çerçevesinde beş senaryo çerçevesinde Türkiye'yi hangi açmazlara sürükleyeceğini yazılı olarak bildirdim.

-MHP'nin daha bir ay öncesine kadar Türk milliyetçiliği ideolojisi çerçevesinde başkanlık sistemine doğru şekilde bu sitemin Türkiye'yi kademeli olarak federasyona ve bölünmeye götüreceği teşhisini koyarak karşı çıktığı göz önünde tutulursa meselenin son süreçte ne değişmiştir ki Türkiye'yi bölecek proje Türkiye'nin bölünmesini engelleyecek proje haline gelmiştir. Bu noktada sayın genel başkanla siyasi hayatının son 13-14 senesinde savunduğu fikirlerle hemfikiriz. Biz o noktada duruyoruz. Türk milletini ve siyasal karar alıcıları milletvekili olarak uyarıyoruz.

MESELE BENİM İHRAÇ EDİLMEM DEĞİL

-Mesele benim ihraç edilip edilmemem değildir. Bundan 10 sene 2 gün önce yine ihraç edilmiştim. Demek her 10 senede bir ihraç zamanı geliyor ama sonra geri dönüyorum. Bugün Türkiye'nin meselesi Ümit Özdağ'ın ihracı değil, Türkiye için bir hayati tehdit olan sistem değişikliğinin durdurulması ve Türkiye'nin karşı karşıya olduğu tehditlerin iç cepheyi güçlendirerek devam ettirilmesidir"

İHRAÇ KARARINI KINIYORUZ

Basın toplantısında yer alan Halaçoğlu ise Özdağ'ın partiden ihraç kararını kınadıklarını belirterek şunları söyledi;

-"MHP tüzüğünün 63' üncü maddesi beşte bir çoğunlukla üst kurul delegelerinin imzasıyla kongrenin toplanabileceğini ve her dava arkadaşımızın da genel başkan adayı olabileceğini belirtmektedir. Bundan dolayı bir arkadaşımızın ihracını kabul etmemiz mümkün değildir. Bunu şiddetle kınıyoruz" .

Yusuf Halaçoğlu başkanlık sistemi konusunda da 'Meclisten geçmemesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz' dedi.