BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.310,52
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Umarım o silahlar Türkiye'ye yönelmez!

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, ABD'nin Kobani'de IŞİD ile savaşan Kürt gruplara yaptığı silah yardımıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Abone ol

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında konuştu. ABD'nin Kobani'deki Kürtlere yaptığı silah yardımıyla ilgili Altay, ''Umarım o silahlar Türkiye'ye yönelmez'' dedi.

"Türkiye'nin bir tezi vardı; 'Kobani'ye silah yardımı gerçekleştirilirse bu silahlar bize karşı da kullanılabilir' diye. Ancak şu an ABD Kobani'ye doğrudan, havadan silah yardımına başladı. Bunu nasıl değerlendirirsiniz?" sorusunun sorulduğu Altay, şunları kaydetti:

"Umarım o silahlar Türkiye'ye yönelmez. Ama bunu derken PYD'ye yapılan silah yardımını direkt eleştiriyor da değilim. Çünkü orada, o insanlar kendi bulundukları bölgeyi savunma noktasındalar. IŞİD'in ne kadar barbar bir terör örgütü olduğu da ortada. 900 kilometrelik sınırımız, Türkiye için ne kadar büyük bir tehdit unsuru olacağı ortada. O bakımdan bu silahlar niye verildi demiyoruz ama Türkiye'ye yönelmesine de temenni etmeyiz. Umarım böyle bir hata yapılmaz. Gelişmeler oraya doğru evrilmez."