BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.511,77
HABER /  GÜNCEL

'Umarım 'Cihatçı John' onurlu bir şekilde ölmez'

"Cihatçı John" olarak bilinen IŞİD militanı tarafından başı kesilerek öldürülen İngiliz yardım görevlisi David Haines'in karısı, "Umarım onu sağ ele geçirirler. Çatışmada ölürse bu onun için onurlu bir ölüm olur. Bu isteyeceğim en son şeydir" dedi.

Abone ol

"Cihatçı John" olarak bilinen Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanı tarafından başı kesilerek öldürülen İngiliz yardım görevlisi David Haines'in karısı, "Kocamı öldüren adam için en son istediğim şey onurlu bir ölümdür" dedi.

Batılı rehinelerin kafasını keserken görüntüleri yayımlanan militanın, Muhammed Emwazi adlı Londra'da yaşayan Kuveyt doğumlu bir İngiliz vatandaşı olduğu belirlenmişti.

BBC'ye konuşan Dragana Haines, Emwazi için "Umarın sağ ele geçirilir. Bu öldürdüğü insanların aileleri için tek teselli olur. Ama çatışmada ölürse, bu onun için onurlu bir ölüm olur ve onun gibi için isteyeceğim son şey olur. Adalete hesap vermeli. Ama bu şekilde değil" dedi.

İngiliz yardım görevlisi Haines'in başı kesilmişti.

2006'da Somali'ye giden Emwazi'nin, Somalili örgüt Eş Şebab'la bağlantılı olduğu iddiasıyla, İngiltere'nin terörle mücadele birimi tarafından 'terör riskine karşı halkı koruma amacıyla hakkında denetim kararı' çıkarılan şüphelilerden biri olduğu bildirildi.

Emwazi ilk olarak geçen Ağustos ayında internette paylaşılan bir videoda Amerikalı gazeteci James Foley'i öldürürken görülmüştü.

IŞİD militanı daha sonra da, Amerikalı gazeteci Steven Sotloff, İngiliz yardım görevlisi David Haines, İngiliz taksi şoförü Alan Henning ve 'Peter' olarak bilinen Amerikan yardım görevlisi Abdülrahman Kassig'i da öldürürken görüldü.

Japon rehineler Haruna Yukawa ve Kenji Goto'nun geçen ay öldürülmeden önce paylaşılan videolarında da Emwazi görülüyordu.

Washington Post gazetesine konuşan arkadaşları, Emwazi'nin Westminster Üniversitesi'nde bilgisayar programcılığı eğitimi gördüğünü söylemişti. Gazetenin haberine göre, Emwazi Suriye'ye 2012 yılında gittiği tahmin ediliyor.