BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Uluslararası Patent Birliği darbeye karşı birlik mesajı

Uluslararası Patent Birliği olarak her türlü darbe ve darbe girişiminin karşısında ülkemize ve parlamenter sisteme bütün gücümüzle sahip çıkacağımızı bir kez daha ilan ediyoruz.

Abone ol

15 Temmuz gecesi FETÖ'cü teröristler tarafından kalkışılan darbe girişimi sonrası sivil toplum kuruluşları da tepkilerini dile getirmeye ve demokrasiye olan bağlılıklarını bildirmeye devam ediyor.

O açıklamalardan biri de Uluslararası Patent Birliği Yönetim Kurulu oldu.

İşte Uluslararası Patent Birliği Yönetim Kurulu'nun "Basına ve Kamuoyuna" başlığı ile yaptığı açıklama metni:

Güzel ülkemiz geçtiğimiz günlerde ne yazık ki kanlı bir askerî darbe girişimine sahne olmuştur. Ulusal egemenliğimizin simgeleri bombalanmış, bombalama ve çatışmalar neticesinde pek çok masum vatandaşımız yaşamını yitirmiş, binlerce kişi yaralanmıştır.

Darbeler döneminin artık gerilerde kaldığını, demokrasinin sarsılmaz gücü ile yaşadığımızı düşünürken yapılan bu korkunç girişim ülkemizin demokrasi tarihinde utanç ve hüzün lekesi olarak kalacaktır. Halkımız darbelerden ve askerî müdahalelerden çok çekmiş, bu süreçlerde büyük acılara tanıklık etmiştir. Demokratik bir siyasal ve toplumsal kültürün gelişmesinin büyük engellerinin birisi darbelerdir. Güzel yurdumuzu geçmişinde yaşadığı onca acıdan sonra bu çirkin tabloyu hak etmemektedir

15 Temmuz 2016 günü  sonu nereye gideceği belli olmayan bir uzun gece yaşanmıştır. Ardından yaşananlarla bu menfur girişimin nerelere kadar uzanabileceğine dair iç karartıcı bir tablo oluşmuştu. Ancak şimdi iktidarıyla muhalefetiyle tüm siyasal aktörlere ve yurttaşlarımıza düşen görev; yüreğimizdeki vatan aşkı ile, ülkemizi kardeş kavgalarına, türlü kaoslara sürükleyecek koşullara  karşı uyanık olmak, demokrasiyi ve toplumsal huzuru sonuna kadar savunmak öncelikli amacımızdır. Tüm sorunların ve krizlerin çözümü demokrasi ve anayasal hak ve özgürlüklerin çerçevesindeki siyasal mücadeleden geçmektedir.

Uluslararası Patent Birliği olarak her türlü darbe ve darbe girişiminin karşısında; cumhuriyetin, ulusal egemenliğin, laik demokratik sosyal hukuk devletinin ve toplumsal barışın yanında olduğumuzu, ülkemize ve parlamenter sisteme bütün gücümüzle sahip çıkacağımızı bir kez daha ilan ediyor; böylesine elim olayların tekrar etmemesi ümidi ile tüm halkımıza başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor; hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.