BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,57
ALTIN 2.499,46
HABER /  EKONOMİ

Uluslararası İslam Ekonomisi, Finans ve Etik Kongresi toplandı

Uluslararası İslam Ekonomisi, Finans ve Etik Kongresi (International Congress of Islamic Economy, Finance and Ethics) Kozyatağı Hilton Otel’de gerçekleştirildi.

Abone ol

Uluslararası İslam Ekonomisi, Finans ve Etik Kongresi (International Congress of Islamic Economy, Finance and Ethics) 29-30 Nisan 2017 Tarihlerinde Kozyatağı Hilton Otel’de gerçekleştirildi.

Düzenleme Kurulu başkanlığı Prof.Dr. Seyfettin Erdoğan tarafından yürütülen ISEFE Kongresine, Bandırma Üniversitesi, ÖNSİAD, Borsa İstanbul, İstanbul Ticaret Odası ve Albaraka Türk gibi kurumlar destek sağladı. Abdurrahman Dilipak ve Bloomberg TV haber koordinatörü Ali Çağatay gibi medya dünyasının önde gelen isimlerinin yanısıra, üniversiteler, iş dünyası, STK, siyaset dünyasından temsilciler Kongreye ilgi gösterdiler.

Kongre’nin açılışında Prof.Dr. Seyfettin Erdoğan, Önsiad Başkanı, Rasim Erdoğmuş ve Borsa İstanbul’dan Dr. Şenol Duman’ın konuşmalarından sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr. Ahmet İncekara’nın moderatörlüğünde “İslam Ekonomisi ve Finansında Güncel Meseleler” isimli açılış paneli gerçekleştirildi. Panelde, bu alanda dünyaca tanınan bilim insanlarından Prof.Dr. Murat Çizakça, Prof.Dr. Obhiyathulla Ismath Bacha ve Dr. 
Rosmah Mat Isa birer bildiri sundular.

Öğleden sonraki özel panelde Abdurrahman Dilipak, İslam Ekonomisi, Finans ve Etik Konularında yöntemsel sorunları ele alan ufuk açıcı bir sunum gerçekleştirdi.

Ardından farklı salonlarda moderatör eşliğinde bilim insanları tarafından hazırlanan bildirilerin sunum aşamasına geçildi. Bildiler, kısa süre içinde bilim dünyası ve kamuoyu ile paylaşılacak.