BIST 9.091
DOLAR 32,38
EURO 35,02
ALTIN 2.325,50
HABER /  GÜNCEL

Uluslararası heyetten Öcalan talebi!

“Uluslararası Barış Delegasyonu” adıyla organize olan heyet Öcalan ile görüşme talebinde bulundu.

Abone ol

Çeşitli ülkelerden 11 kişilik bir heyet, PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşme talebinde bulundu.

Güney Afrika eski Devlet Başkanı Nelson Mandela’nın avukatı ve Güney Afrika Yüksek Mahkemesi Hâkimi Essa Moosa ile çeşitli ülkelerden parlamenter, eski bakan, yazar ve akademisyenlerden oluşan heyet, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmek ve İmralı Cezaevi’ndeki Abdullah Öcalan’ı ziyaret etme talebiyle Türkiye’ye geliyor.

Kendilerini “Uluslararası Barış Delegasyonu” olarak tanımlayan heyet, 15-17 Şubat 2016 tarihlerinde İstanbul’da olacak.

Barış sürecinin yeniden başlatılmasına katkıda bulunmak için bir araya gelen delegasyondan yapılan açıklamada “heyetin 17 yıldır İmralı’da tutuklu bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşmek için Adalet Bakanlığı’na gerekli başvuruyu yaptığı” belirtildi.

Aynı biçimde Adalet Bakanı ile de görüşme taleplerini yetkililere bildirdiklerini belirten delegasyon siyasi parti, sivil toplum örgütü temsilcileri, aydınlar ve akademisyenlerle bir dizi görüşme yapacak.

Delegasyonda şu kişiler de yer alıyor:

Dimitri Roussopoulos (Uluslararası Sosyal Ekoloji Enstitüsü kurucu ortağı, Quebeq Kanada), Janet Biehl (yazar, çevirmen, sanatçı, ABD), Federico Venturini (Coğrafya Okulu, Leeds Üniversitesi, Uluslararası Sosyal Ekoloji Enstitüsü Danışma Kurulu Üyesi, İngiltere) Dr. Thomas Jeffrey Miley, (Politik sosyoloji okutmanı, Cambridge Üniversitesi, İngiltere), Andrej Hunko (Aachen Alman Sol Parti milletvekili, Almanya), Eirik Eiglad (yazar, çevirmen, New Compass Yayınları, Norveç), Edgar de Jesús Lucena González, (Venezüella Ulusal Meclisi üyesi), Joe Ryan Westminster (Adalet ve Barış Komisyonu Başkanlığı, İngiltere) ve Andrade Francisco Velasco (Ekvador Eski Kültür Bakanı).

Bakan’a mektup

Delegasyon sözcüsü Moosa’nın, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a yazdığı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Adalet Bakanlığı ile görüşme talep edilen mektupta şöyle denildi:

“Başkan Nelson Mandela’nın Güney Afrika’da yaptığı gibi Öcalan’ın da, Türkiye’deki Kürt sorununda çok önemli rol oynayabileceğini düşünüyoruz. Bunun için İmralı’ya gidip Öcalan ile görüşmek istiyoruz.”

Moosa’nın ayrıca 1989’da Mandela’nın kendisine gönderdiği mektubun örneğini de Bakan Bozdağ’a gönderdiği ifade edildi.