BIST 9.807
DOLAR 32,51
EURO 34,86
ALTIN 2.432,29
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ulugöl'e gelişme planı hazırlanıyor

Ordu'nun Gölköy ilçesinde bulunan, Ulugöl Tabiat Parkı'na kullanım amaçlı tesislerin yapılabilmesi için Uzun Devreli Gelişme Planı hazırlanacak.

Abone ol

Ordu'da 2872 Sayılı Milli Parklar Kanunu ve bu kanunda tanımlanan doğal özelliği tabiat parkı kriterlerine uygun sürdürülebilir kaynak değerlerinin planlanarak kullanılması amacıyla yürütülen çalışmalar sürüyor.

Bu kapsamda Kabadüz ilçesi Eminepınarı Tabiat Parkı ve Gölköy İlçesi Ulugöl Tabiat Parkı için UDGP hazırlanması planlanıyor. Faaliyetler kapsamında Ulugöl Tabiat Parkı için, 2012-2013 yıllarında kullanım amaçlı tesislerin yapılması amacıyla UDGP hazırlanacak. Ayrıca nesli tükenen orman içi su varlıklarından olan kırmızı benekli alabalığın popülasyonunun artırılması, doğal kaynak zenginliğinin eko turizm faaliyetlerine alt yapısını oluşturması amaçlanıyor. Orman içi su ürünleri avcılığı ve balık avı turizminin geliştirilmesinin sağlanması için alabalık popülasyonunun artırılması sağlanarak, 2010 - 2014 yılları arasında doğal alabalık derelerine yavru alabalık salımı yapılacak.

Özellikle güz mevsiminde yaprakların sararmasıyla oluşan renk armonisi ile birlikte yöre halkının rekreasyon ihtiyacına cevap verecek nitellikte olan Ulugöl'e ulaşım Gölköy-Aybastı karayolu üzerinden sağlanıyor. Yaz aylarında günübirlik piknik yapma imkanı sunulabilen tabiat parkında, alan içerisinde üç adet heyelan set gölü bulunuyor. Birisi büyük diğer ikisi ise sazlıkla kaplı küçük yapıda olan büyük gölde, Abant Alası yaşıyor. Orman ve göl ekosisteminin hakim olduğu alandaki gölün etrafı gür kayın ormanlarıyla kaplanıyor.

Kayınla birlikte gürgen, kızılağaç, akçaağaç, orman gülü, karayemiş, çobanpüskülü gibi yapraklı türler de yayılış gösteriyor. Ayrıca alanda çok yıllık otsu bitkilerden yabani soğan, kırlangıç otu, civanperçemi, ballıbaba ve kekik bulunuyor.