GÜNDEM
Güncelleme :06-05-2012 17:08|Haber Tarihi :06-05-2012 17:080 YorumUludere patlamasındaki çarpıcı gerçek!
Şırnak'ın Uludere İlçesi'ne bağlı ve geçen aralık ayında hava operasyonunda 34 kişinin yaşamını yitirdiği Ortasu Köyü'nde bir hafta önce, askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu 2 askerin yaralanmasına neden olan 30 kilo patlayıcının, bölgedeki teröristlerle işbirliği içerisinde olan kaçakçılar tarafından konulduğu ihtimali ağırlık kazandı.
Uludere'nin Ortasu Köyü'nde 30 nisan günü askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada 2 asker yaralandı. El yapımı uzaktan kumandalı bombanın 30 kilo olduğu belirtilirken, patlamanın ardından yolda 2 metre çapında 1 metre derinliğinde çukur oluştu. İstihbarat kaynakları ve güvenlik görevlileri, saldırının ardından geniş kapsamlı yaptığı çalışmada, patlayıcının terör örgütü PKK'ya ait olduğunu, ancak saldırının yapılış biçiminden, teröristlerce gerçekleştirilmediğini belirledi.
Olay yerinde yapılan incelemede, el yapımı patlayıcının yakın bir zamanda ve acele ile hazırlanmış olduğu belirlendi. Patlayıcının kurulduğu noktada, araca isabet etmesi durumunda aracı derin bir şarampole yuvarlamaya ve içindeki personeli öldürmeye yönelik olduğu anlaşıldı.
ULUDERE'DE 34 KÖYLÜNÜN ÖLÜMÜ HATIRLATILDI
Güvenlik güçleri tarafından olayla ilgili hazırlanan raporda, Uludere'nin Irak sınırında 28 Aralık 2011 gecesi düzenlenen hava operasyonunda 34 köylünün ölmesine de atıfta bulunuldu. Raporda şu görüşler savunuldu:
"Olay sonrasında PKK tarafından, 'güvenlik güçlerinden intikam alınacağı' yönünde söylemler olması ve kullanılan el yapımı patlayıcı düzeneğinin bölücü terör örgütü tarafından kullanılan düzeneklerden olması, ilk etapta eylemin PKK tarafından yapıldığını işaret ediyor. Ancak, olay esnasında bölge yakınında sivil şahısların görülmesi ve düzeneğin hazırlanması esnasında kullanılan malzeme parçalarının olay bölgesinde bırakılması, eylemin bu bölgede barınan milisler tarafından yapıldığına işaret ediyor."
KAÇAKÇILARA YÖNELİK OPERASYONLAR
Raporda, bu olaydan bir hafta önce sınırı yaşa dışı yollardan geçmek isteyen kaçakçıların sınır ötesinde tespit edilmesi ile güvenlik güçlerinin operasyon düzenlediği belirtilerek şöyle denildi:
"Düzenlenen operasyonu kaçakçılara gözetleyicilik yapan muhbirler tarafından kaçakçılara bildirilmesi ile sınır geçiş gerçekleşmedi. Geçtiğimiz hafta aynı bölgede, İnsansız Hava Aracı (İHA) ile yapılan gözetleme esnasında sınır ötesinde tespit edilen kaçakçı grubun yurt içerisinde yakalanması için operasyon düzenlendi. Arazi yapısı ve muhbirlerden haber alan kaçakçıların sürekli istikamet değiştirmesi nedeniyle arazide güvenlik güçlerinden kaçtılar. Ancak Ortasu Köyü'ne girdikten sonra evlerde yapılan arama neticesinde kaçak malzemeler ele geçirilmiştir."
AMAÇ GÜVENLİK GÜÇLERİNİ CAYDIRMAK
Raporun çarpıcı son bölümünde, "Bu patlama olayının, özellikle kaçakçılara yönelik icra edilen faaliyetlerden sonra, bölgede görev yapan güvenlik kuvvetlerine zayiat verdirerek caydırmak ve görev yapmasını engellemek maksadıyla, bölgedeki teröristlerle işbirliği içerisindeki kaçakçılar tarafından gerçekleştirdiği açıkça görülmektedir" görüşüne yer verildi.


GÜNDEM6 ilde elektrik kesintisiEnerjiSA, bakım ve iyileştirme çalışmaları nedeniyle 6 ilde kademeli olarak elektrik kesintisine gidecek.
ŞANS OYUNLARISayısal Loto 25 Mayıs çekiliş sonuçlarıSayısal Loto'nun bu haftaki çekilişi yapıldı. İşte talihlisine kazandıran şanslı numaralar...
DÜNYAParis'de falçatalı saldırı Londra’da bir askere yapılan saldırıya benzer biçimde dün Paris’te devriye gezen üniformalı bir askere maket bıçağı ile saldırıldı.
GÜNDEMCübbeli'den Umre fotoğraflarıCübbeli Ahmet Hoca Efendi’nin 17 Mayıs Cuma günü gittiği Umre'den ilk fotoğrafları geldi. Müritleri tık rekoru kırdı.
GÜNDEMAlkolü yasaklayanlar Allah'a havale!TBMM'de alkol ile ilgili düzenlemelerin görüşülmesi sırasında CHP'li Veli Ağbaba'nın, "Bu yasağı getirenleri Allah'a havale ediyorum" sözü düzenleme ile ilgili tartışmalara yeni bir boyut kazandırdı. Özellikle sosyal medyada en çok yorumlananlar arasına g
GÜNDEMCezaevi müdürüne silahlı saldırı FLAŞBuca F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü olan Ayhan Çapacı’ya tabancayla ateş edilirken, otomobiliyle lojmana girmek üzereyken aracında saldırıya uğradı.
İşte yarı final maçının hakemiYeni Malatyaspor ile Fethiyespor takımları arasında oynanacak maçı, kim yönetecek?- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
BİLİM-TEKNOLOJİHediye Galaxy Note 2 ister misiniz?Samsung Galaxy Note ll kazanmaya ne dersiniz? İnternethaber Bilgi Yarışması'na katılın, bilgi yarışmasındaki sorulara doğru cevap verin ve hediyeyi kazanın.
GÜNDEMAlkollü içkide yasak dönemi başladıAlkollü içkiler, 22.00 ile 06.00 saatleri arasında perakende olarak satılamayacak.
GÜNDEMKozakçıoğlu'nun danışmanından bomba iddia!İntihar ederek öldüğü söylenen Hayri Kozakçıoğlu'nun eski basın danışmanı Taner Atilla bomba iddialarda bulundu.
BDPKozakçıoğlu için şok twitler!BDP Grup Başkan Vekili Pervin buldan Twitter hesabından Hayri Kozakçığlu'nun vicdanlarda zaten ölü olduğunu yazdı.- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- Karadayı 33. bölüm fragmanı
- Leyla ile Mecnun'da görkemli dalya
- İşte 'sarı çizmeli' kız
- Kuzey Güney ne zaman final yapacak?
- Hürrem Sultan fenalaştı
- Bu dizi de yayından kaldırıldı!
- Muhteşem Yüzyıl 100. bölüm fragmanları
- Da Vinci dizisinde Türklerle ilgili şok sözler
- Mahir Feride'yi böyle kaçırdı
- Muhteşem'den 100. bölüm özel kareler
İnternethaber Yayın Grubu Tüm Hakları Saklıdır © 2000-2011 - İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz
Tel : +90 212 266 99 99 / Faks : +90 212 266 98 98




























