BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.428,09
HABER /  GÜNCEL

Uludere kaymakamına linç girişimi

Bombardımanda ölen 35 kişi için taziye ziyaretinde bulunmak üzere Gülyazı köyüne giden Uludere Kaymakamı Naif Yavuz ziyaret sırasında bir grubun taşlı ve yumruklu saldırısına uğradı..

Abone ol

Irak sınırında meydana gelen olayda hayatını kaybedenler için Gülyazı köyündeki taziye çadırını ziyaret eden Uludere Kaymakamı Naif Yavuz, bir grup tarafından darp edildi.   

Kaymakam Yavuz, beraberinde birkaç kişi ile birlikte Irak sınırında meydana gelen olayda hayatını kaybeden 35 kişinin yakınlarına başsağlığı dileğinde bulunmak için Gülyazı köyüne geldi. Bu sırada kurulan taziye çadırına giren Yavuz, içeride bulunan bir grubun saldırısına uğradı.

Kaplan'dan gelmeyin çağrısı
BDP Grup Başkan Vekili Hasip Kaplan, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın Gülyazı köyüne gelmemesi yönünde uyardı. TIKLAYIN

KAYMAKAMI BİR KİLOMETRE KOVALADILAR

Olaya müdahale eden vatandaşların önlemiyle kurtarılan Kaymakam Yavuz, yaklaşık bir kilometre uzaklıktaki petrol istasyonuna götürüldü. Toplanan kalabalığın istasyonuna girme girişimine bazı vatandaşlar izin vermezken, olay yerine gelen BDP Grup Başkan vekili Hasip Kaplan, grubun sakinleşmesi için anonslar yaptı.

Çevre köylerin ileri gelenlerinin de çabası sonucu kalabalık petrol istasyondan ayrılırken, Kaymakam Naif Yavuz olay yerine gelen bir ambulansla alınarak bölgeden uzaklaştırıldı. Yavuz'un sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Öte yandan köydeki taziye çadırını ziyaret eden BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, olayda yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

HENDEĞE YUVARLANDI

Korumaları ve diğer köylüler Kaymakam Naif Yavuz'u saldırganların elinden kurtarıp uzaklaştırmak istedi. Koşarak uzaklaştırılmaya çalışılan Kaymakam Yavuz'a saldırganlar taş atmayı sürdürdü. Bu sırada kaçmaya çalışan Kaymakam Yavuz, 4- 5 metrelik hendeğe yuvarlandı.
kcmotugitga.jpg

Yere düştüğü halde saldırı devam ederken, Kaymakam Naif Yavuz'u korumaları ve köylüler kaldırdı ve koruma altına aldı. Saldırganların önüne diğer köylüler set oluştururken, Kaymakam Yavuz yakındaki akaryakıt istasyonuna sokulup güvenliği sağlandı. Kaymakam Yavuz, yaklaşık yarım saat burada tutulurken, köylüler de akaryakıt istasyonunun önünde bekleyip saldırganları yaklaştırmadı.

ASKER HASTANESİ'NDE TEDAVİYE ALINDI

Olay yerine gelen BDP Grup Başkanvekili ve Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, saldırmak için Kaymakam Yavuz'un akaryakıt istasyonundan çıkmasını bekleyen grubu uzaklaştırdı. Saldırganların gitmesinden sonra Kaymakam Naif Yavuz da yoğun güvenlik önlemi alınarak, akaryakıt istasyonundan çıkarılıp ambulansla Uludere'ye götürüldü.

Saldırıda aldığı darbelerle yaralandığı belirtilen Kaymakam Naif Yavuz, daha sonra Şırnak Asker Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı.

Olaylar üzerine güvenlik güçleri Gülyazı Köyü'ne girişi yasakladı ve köye giden tüm yollarda geniş önlem aldı.

KAYMAKAM: "SALDIRGANLAR PROVOKATÖR"

Uludere Kaymakamı Naif Yavuz, ''Bana saldıranlar Uludereli değil. Bunlar provokatördür. Bir saat içeride kaldım. Vatandaşlar bağrına bastı. Vatandaşların bağrına basması başkalarını rahatsız etmiştir'' dedi.