BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,57
ALTIN 2.499,09
HABER /  GÜNCEL

Uludağ'da hayat kurtaran tweet

Uludağ'da kayak yaparken kaybolan Gürcistanlı turist 29 yaşındaki Mikolos Omarov'u attığı tweet kurtardı.

Abone ol

Uludağ'a tatil için gelen ve kayak yaparken sis nedeniyle ormanlık alana girip kara saplanan Gürcistanlı turist 29 yaşındaki Mikolos Omarov, arkadaşına "Kayboldum, donmak üzereyim" yazılı tweet attı.

Arkadaşının durumu jandarmaya bildirmesi üzerine 7 kar motoru ve 10 kişilik Jandarma Arama Kurtarma ekibi 2 saat süren arama sonucunda Mikolos Omarov'u donmak üzereyken buldu.

Uludağ'a tatil için Ermeni asıllı arkadaşı 27 yaşındaki Asot Sukiasyan ile birlikte Uludağ'a gelen, Gürcistan vatandaşı kuyumcu Mikolos Omarov arkadaşından ayrılarak kayak yapmak için saat 11.00 sıralarında telesiyej ile zirveye çıktı. Cennet Kaya Mevkii'nde kayak yaparken görüş uzaklığının sıfır olduğu bölgede yönünü şaşırıp ormanlık alana giren Mikolos Omarov, kara saplandı.

Saplandığı yerden çıkmak için yaklaşık yarım saat uğraşan Mikolos Omarov üşümeye başlayınca arkadaşı Asot Sukiasyan'a, "Kayboldum, donmak üzereyim" yazılı tweet attı. Arkadaşının durumu zirvede bulunan Jandarma Arama Kurtarma ekiplerine bildirmesi üzerine, 7 kar motoru ile 10 kişilik ekip Mikolos Omarov'u bulmak için harekete geçti. 

DİZLERİNE KADAR KARA SAPLANMIŞ HALDE BULUNDU

Cep telefon numarası Acil Çağrı Konum Belirleme Sistemi'ne yüklenen Mikolos Omarov'un zirveden bir kilometre uzaklıktaki Bağlı Köyü Ormanlık alanında olduğu tespit edildi. Ekipler bölgede yaptıkları aramada Paşaçayırı Mevkii'nde ormanlık alanda ağaçların arasında dizlerine kadar kara saplanmış olan Mikolos Omarov'u donmak üzereyken buldu. Vücut ısısının düşmemesi için kendisine çikolata ve sıcak içecek verilen Mikolos Omarov kar motoruyla Jandarma noktasına getirildi.

Mikolos Omarov, sis nedeniyle yönümü kaybettiğini anlatırken "Hava çok soğuktu, ıslandım rüzgarda çıkınca aşırı derecede üşümeye başladım, donmak üzereyken Jandarma ekipleri beni buldu" diyerek kendisini kurtaran Jandarma ekiplerine sarılarak teşekkür etti.