BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Uludağ İnşaat mağdurlarının isyanı

Ev sahibi olmak isterken dolandırıldıklarını iddia eden mağdurlar, Uludağ İnşaat yetkililerinin yakalanmasını istedi.

Abone ol

Bursa'da ev sahibi olmak isterken dolandırıldıklarını iddia eden Uludağ İnşaat firması mağdurlarının davası devam ediyor.

Dolandırıldıktan sonra psikolojisi bozulan eşini trafik kazasında kaybettiğini belirten bir çocuk annesi Esra Kahya, "3 yaşındaki kızımla ortada kaldım. Eşimin çalıştığı yerde tekrar işe başladım. Her gün bu acıyla yaşıyoruz. Gözü önünde babasını kaybeden kızımın psikolojisi bozuldu. Yetkililer bu feryadımıza kulak versin" dedi.

4 yıl önce ev sahibi olmak için belli meblağlar ödeyerek senet imzaladıkları Uludağ İnşaat firması tarafından dolandırıldıklarını iddia eden müştekilerin Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davasına devam edildi.

Haklarında "tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı" suçundan dava açılan Uludağ İnşaat sahipleri yakalanamadığı için duruşmaya getirilmedi.

Mahkeme, sanıklar hakkında Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bulunan benzer mahiyetteki dosyanın birleştirilmesi yönünde hukuki bir ihtilaf olduğunu bildirdi. İhtilafın giderilmesi için Yargıtay'a gönderilen dosyanın beklenmesine karar veren mahkeme davayı erteledi.

BEN DAHA 25 YAŞINDAYIM

Duruşmaya katılan onlarca müşteki, adliye çıkışında basın açıklaması yaptı. Sırf bu dava yüzünden psikolojisi bozulan eşini dalgınlık yüzünden geçirdiği trafik kazasında kaybettiğini ifade eden 25 yaşındaki bir çocuk annesi Esra Kahya, "Ben en büyük acıyı eşimi kaybederek yaşadım. Bu olay sebebiyle eşimin psikolojisi bozuldu. 3 yaşında kızım var. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sesleniyorum. Bunca insana yazık değil mi? Bunların hakkını kim ödeyecek? Benim eşim geri gelmeyecek. Ama başka insanların canı yanmasın. Buradaki insanların hepsi işini gücünü bırakıp, davaya geldi. Birilerinin çıkıp, (girmeseydiniz) demeye hakkı yok. Bu insanların hayatı değişti. Bana, küçük kızıma kim sahip çıkacak? Ben daha 25 yaşındayım" dedi.

ÇİVİ ÇAKILMAYAN YERE 1000 TL ÖDÜYORUM

Ölen eşiyle bu olaylar sebebiyle yaşadıkları tartışmalar yüzünden boşanma aşamasına geldiklerini gözleri dolarak anlatan Kahya, "Eşimin (Acaba başka senetlere de imza attım mı?) diye düşünmekten psikolojisi bozuldu. Yemeden içmeden kesildi. Sonunda öldü. Bizi dolandıran inşaat firması sahibinden, hem bu dünyada hem öbür dünyada şikayetçiyim. Bir çivi dahi çakılmayan yere ben her ay bin lira para ödüyorum. Artık insafa gelinsin. Evet dediğimde de, hayır dediğimde de hakkım aranmıyor. Her şey daha güzel olacak deniliyor. Hiçbir şeyin güzel olduğu falan yok" diye konuştu.

1500 MAĞDUR

Uludağ İnşaat mağdurları adına konuşan Nihal Bulur ise, Ankara, Bursa, İzmir, Eskişehir, Denizli ve Gebze'de binlerce kişinin "kira öder gibi ev sahibi olma" sloganıyla yola çıkan Uludağ İnşaat firması tarafından dolandırıldığını ifade ederek, artık adaletin kendi yüzlerine de gülmesi gerektiğini söyledi.

Bulur, bin 500 kişiyi dolandıran inşaat firması yetkililerinin elini kolunu sallaya sallaya dışarıda gezmesinin çok üzücü olduğunu ifade etti.