BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  SAĞLIK

Ultherapy nedir? 30 dakikada ameliyatsız yüz germe

Ultherapy sistemi ile ameliyatsız olarak yüz gerdirme yapılıyor. 3 ayda cilt kendini tedavi ederken bu yüz gerdirmenin sonuçları 2 yıl sürüyor. Doktor Emre Çiçek Ultherapy sistemi hakkında bilgi verdi.

Abone ol

ABD de uygulanmaya başlanan ameliyatsız yüz gerdirme yöntemi olan Ultherapy, 30 dakikada cildi gençleştiriyor. Sistemi Türkiye'de uygulayan ve gelişmesine katkıda bulunan Medikal Estetik Doktoru Emre Çiçek,  yöntem hakkında bilgi verdi.

Zamana ve strese bağlı olarak cilt esnekliğini yitirir, kırışıklık ve sarkma gibi sorunlar ortaya çıkmaya başlar. Yüzdeki kırışıklı ve sarkmalardan cerrahi müdahale olmadan kısa sürede kurtulmak ise çoğu kişinin hayalidir.  Günümüzde her geçen gün yeni buluş ve gelişmelere imza atan tıp dünyası bugün birçok hayalin gerçekleşmesine fırsat tanıyor. İşte bunun son örneği ameliyatsız yüz gerdirme yöntemi.

30 DAKİKADA YÜZ GERDİRME

Medikal Estetik Doktoru Emre Çiçek uygulama hakkında şu bilgileri verdi:

- “Genç ve güzel bir cilde kavuşmak için estetik cerrahi ameliyatları her zaman ilk seçenek olarak görülürdü. Ancak bugün ameliyatlara alternatif, anne karnındaki bebeği izlemeye imkan tanıyan Ultrasound teknolojisinden esinlenerek hayata geçirilen Ultherapy Yöntemi ile elastikiyetini kaybetmiş, sarkmış ve kırışmış cilt ve düşük kaş, düşük yanak ve gıdı sorunlarını 30 dakika gibi kısa bir zamanda ortadan kaldırarak cildin genç ve diri haline kavuşturmak mümkün.”

3 AYDA İSTENEN SONUÇ ORTAYA ÇIKIYOR

Ultherapy uygulamasının hemen ardından sorunlu ciltteki toparlanmanın kısa sürede başladığına dikkat çeken Medikal Estetik Doktoru Emre Çiçek: “Ultherapy teknolojisiyle cilde herhangi bir cerrahi müdahalede bulunmaksızın 30 dakikalık bir uygulama yapılıyor. Uygulamanın hemen ardından yavaş yavaş değişmeye başlayan cilt, istenen ideal görünümüne 3 ay gibi kısa bir sürede ulaşıyor. Yapılan tek bir uygulamanın ardından elde edilen başarılı sonuç ciltte 2 seneye kadar muhafaza edilebiliyor.” diyor. Çiçek, Ultherapy ile yüz germe uygulaması yapılan kişilerin günlük aktivitelerine sorunsuz bir şekilde hemen dönebileceklerinin de altını çiziyor.

ULTHERAPY TEDAVİSİ NEDİR NASIL OLUYOR?

Yeni bir yöntem olan Ultherapy teknolojisinde sorunlu cildin alt tabakalarında sıcak noktalar yaratılıyor. Bu sayede cilt kendi onarım sürecini oluşturarak, cildin kırışıklıklarını gideren doğal bir maddesi olan kollagen üretimi başlıyor ve en nihayetinde ciltteki kırışıklar ortadan kalkıyor.

Cilt günden güne ışıltılı, gergin ve genç bir görünüme kavuşuyor.  FDA’ nin (American kalite standartları merkezi) 10 hastadan 9 unda yapılan yüz germe kaş asma çalışmasında gözle görülür lift-up etkisi tespit etmiştir.  Bu etki göz çevresindeki gevşemede ve göz kapağındaki kırışmada azalma etkisi yaratmıştır. Boyun gıdı bölgesinde yağlarda sarkmalarda azalma sıkılaşma toparlanma, yanak düşüklüklerinde toparlanma , çene kontürünün kaybolduğu durumlarda çene kontürünün düzeltilmesinde etkili olmaktadır.

Boyun ve yüz bölgesine ultherapy yüz germe uygulaması yapılan kişiler daha sıkı, daha gergin ve daha kaliteli yapıda bir cilde sahip olduklarını ifade etmişlerdir.