BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,68
ALTIN 2.518,51
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Ülkücüler Mamak'ta 'evet' diyecek

MHP'nin 12 Eylül'de 'hayır' diyeceğini açıklaması 12 eylül darbesi mağduru ülkücüleri harekete geçirdi.

Abone ol

MHP'nin 12 Eylül'de anayasa değişiklik paketinin oylanacağı referandumda 'hayır' diyeceğini açıklaması 12 eylül darbesi mağduru ülkücüleri harekete geçirdi. Darbe günlerinde hapis yatan, insanlık dışı işkenceler gören ülkücüler, haftasonu Ankara'da Mamak Cezaevi önünde biraraya gelerek 'evet' diyecek.

Darbe döneminde yattıkları ve işkence gördükleri Mamak Cezaevi önünde toplanacak olan ülkücüler, burada bir basın açıklaması yapacak. Organizasyon Cumartesi günü saat 15.00'de gerçekleşecek. Türkiye'nin dört bir yanından Ankara'ya gelecek olan ülkücüler, Anayasa değişikliği için neden 'evet' dediklerini kamuoyuna açıklayacak. Organizasyonun öncülüğünü ise MHP Adana ülkücüler davasından yargılanan ve 29 yılda 5 kez tutuklanarak 13 yıl hapiste yatan Taylan Çoklar yapıyor.

"ADAMLARIN TUZU KURU"

Cihan Haber Ajansı muhabirinin sorularını cevaplayan Çoklar, 12 Eylül mağdurları Alparslan Türkeş, Muhsin Yazıcıoğlu ve kendileri başta olmak üzere birçok insanı yargılayanlardan hesap sormak istediklerini söyledi. "Yargılanmasalar bile en azından 12 Eylül'ün vermiş olduğu mahkemelerin verdikleri kararlar kaldırılsın ortadan." diyen Çoklar, MHP'nin referandumda 'hayır' yönünde çalışmasını ise "Onlar çekmedikleri için bu davanın çilesini, acısını, ıstırabını, adamların tuzu kuru. Geçmiş insanları silmişler, umurlarında değiliz. Alparslan Türkeş bile Anayasanın değiştirilmesini istiyor. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun değiştirilmesini istiyor. Ama hangisi uygulanıyor, hiçbirisi yok. 9 ışıkta var, milli meselelerde var, temel görüşlerimizde var. Buna benzer bir çok olay olduğu halde uygulamıyorlar ki bunları uygulasınlar." şeklinde değerlendirdi.

Mücadelelerini kendilerinin yürüttüklerini anlatan Çoklar, hafta sonu seslerini duyurmaya çalışacaklarını vurguladı. "Partinin temelinden yukarısına kadar hepsinde gözyaşlarımız, acımız, ızdırabımız, işkencelerimiz, arkadaşlarımızın kanları var." diyen Çoklar, makamda mevkilerde gözlerinin olmadığını söyledi.