BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,77
ALTIN 2.506,89
HABER /  GÜNCEL

Ülkücü bıyığı tarih oluyor

Sağ görüşlü gençlerin vazgeçilmez geleneği olan bıyık artık unutuldu. Peki bıyık neden tercih edilmiyor?

Abone ol

Aydın Efeler Derneği tarafından defalarca 'Efe torunlarının bıyık bırakması' yönünde açıklamalar yapılırken, yapılan araştırmalarda Ege'deki 20-50 yaş arası erkeklerin çoğunluğunun bıyık bırakmaya pek sıcak bakmadıkları ortaya çıktı.

Özellikle ülkücü gençler tarafından bırakılan 'hilal' şeklindeki bıyıklar da artık tercih edilmez oldu. Ülkü Ocakları olarak şekilcilikten ziyade bilim, eğitim ve kültüre ağırlık verdiklerini belirten Aydın Ülkü Ocakları Başkanı Özen Gündüz, kendisi gibi ocakta görev alanların yüzde 99'unun alışamadığı için bıyık bırakmadığını söyledi.

BIYIK YAŞI BÜYÜK GÖSTERİYOR

Türk gençlerinde bıyık bırakma geleneğinin unutulmasının değişik nedenleri olduğunu ifade eden Gündüz, "Ülkü Ocakları olarak bizler şekle değil insanlığa önem veriyoruz. Başta başkan olarak ben ve birçok arkadaşım bıyık bırakmaya herhangi bir engelimiz olmamasına rağmen bıyık bırakmıyoruz. Bunun başlıca nedenlerinden biri bıyığın yaşı olduğundan daha fazla göstermesi. Bir başka neden de, Ülkü Ocakları'nın bir partinin gençlik kolları gibi algılanmasını istemiyoruz. Çoğu ülkücü, Milliyetçi Hareket Partisi'ne sempati duyabilir. Ancak Ülkü Ocakları partiler üstü bir kurumdur. Esas hedefi Türk gençliğinin eğitimli bireyler olarak yetişmesini sağlamaktır" dedi.